Internet je danas svima i na svakom mestu dostupan tako da je teško zamisliti život bez njega. Čak i život pre pojave Pinteresta i Facebooka  izgleda kao daleka prošlost. Ovaj post Vam na dohvat ruke pruža veoma bitne i korisne informacije o lepoti koje možete da zapamtite u kompjuteru i da im se po potrebi vraćate.

1.    Očistiti ili baciti
Ova grafika Vam daje brzu lekciju o tome kako da održavate svoje kozmetičke alate.

uputstvo za odrzavanje kozmetickih alata

–    Četkice za šminkanje bi trebalo često čistiti jer su tada bolje. U suštini svake druge nedelje bi ih trebalo dobro očistiti. Ako su pohabane i fale im dlačice onda ih bacite.
–    Sunđere za sminkanje čistite jednom nedeljno. Ako koristite jednostavne sunđere za jednokratnu upotrebu onda ih nakon korišćenja bacite. Sunđer treba baciti nakon tri meseca korišćenja.
–    Uvijač za trepavice treba jednom nedeljno očistiti pamučnom vaticom natopljenom u alkohol za dezinfekciju. Gumeni deo treba menjati na svakih 4-6 meseci ili kada se pocepa. Rok upotrebe ovih uvijača je uglavnom od 8-12 meseci.
–    Kozmetička torba ako je cela i u dobrom stanju onda je ubacite u mašinu za veš i operite. Bacite je kada joj više nema spasa.
–    Pincete, makaze za nokte, turpije i slične alatke za održavanje noktiju ako su od metala treba posle svake upotrebe očistiti ili barem svake druge nedelje. Kada počnu da rđaju i koroziraju onda ih bacite.
–    Brijače treba posle svake upotrebe temeljno oprati i ostaviti da se osuše. Po pravilu jedan isti brijač možete najviše koristiti sedam dana, a onda ga bacite.
–    Četka za kosu se održava tako što joj se uklanjaju dlačice, a kada je slomljena ili oštećena treba je baciti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име