Prema istraživanjima jedna trećina odraslih Amerikanaca je gojazno. Gojaznost je postala prava epidemija tako da se u američkim gradovima razmišlja o zabrani upotrebe velikih količina slatkiša, bezalkoholnih pića, a prva dama Amerike je čak predložila da se dijetetski proizvodi konzumiraju u školama.
Kilogrami se talože zato što se mnogo jede, a malo vežba. Posledice gojaznosti su bolesti srca, moždani udar, dijabetes tipa 2, kao i određene vrste raka.
Kada je reč o ishrani niko ne treba da se izgladnjuje da bi smršao. Gojaznost je povezana sa tim šta se jede, a ne koliko se jede. Smanjite upotrebu crvenog mesa u ishrani. Ako ne želite da u potpunosti eliminišete crveno meso, onda izaberite one komade koji su manje masni. Ograničite unos soli i skroba. Ako morate da jedete čips i sendvič za ručak opredelite se za pečeni krompir koji je manje masan nego prženi krompirići.
Dobro je da Vam ishrana bude bogata voćem, povrćem, belancem, pilećim mesom bez kožice, ribom i mlečnim proizvodima. Pijte što više vode, a manje slatkih napitaka.
Što se tiče vežbanja, dobro je da svaki dan imate neku fizičku aktivnost u planu. Kardio vežbe i vežbe za jačanje mišića najbolje sagorevaju kalorije. Ako su Vam teške vežbe onda puno šetajte. Sve što je moguće da se u toku dana odradi pešaka je mnogo zdravije nego da se za svaku sitnicu pale kola. Ako želite da vežbate u teretani onda se opredelite za umerene, a ne iscrpljujuće vežbe.
Danas postoji mnogo različitih dijeta. Predlažemo Vam da se pre svega opredelite za zdravu ishranu i vežbanje, a ne za dijete. Videćete da mala promena može da da velike rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име