Kanarska ostrva su poznata po Suncu i plaži, toploj klimi i zabavi i veoma su popularna  destinacija turistima iz Evrope. Imaju zanimljiv geografski položaj. Nalaze se u Atlanskom okeanu, jugozapadno od Španije i severozapadno od Afrike i postavljena su direkno ispred obale Maroka. Zbog toga su oduvek bila važan centar za trgovce i pomorce iz Evrope, Azije i Amerike.
Kanarska ostrva čini sedam većih ostrva (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, La Gomera i El Hierro) i nekoliko manjih. Svako ostrvo je jedinsveno i lepo na svoj način. Plaže na Fuerteventuri poseduju idealne uslove za sportove na vodi naročito surfovanje. Na ovom ostrvu se nalaze i neverovatne peščane dine. Na Tenerifima se nalazi najviši vrh Španije Piko de Teide sa nadmorskom visinom od 3715 metara i nacionalni park.
Na ostrvu Gran Canaria smešten je najveći grad na arhipelagu Las Palmas. Ovaj istorijski grad koji je osnovan u XV veku je pun interesantnih građevina, muzeja i galerija. La Gomera je poznata po vlažnim suptropskim šumama. Nekada su ove šume prekrivale većinu Evrope, a danas se pored  La Gomere nalaze još samo na dva ostrva .Zato predstavljaju nacionalni park i nalaze se na Uneskovoj listi svetskih baština.
Najzapadnije i najmanje ostrvo je Ei Hierro. Izolovano je i kao da je na kraju sveta. Odlikuje ga vulkanski pejzaž, razuđene litice i otvorena prostranstva. Najveći grad na ovom ostrvu ima manje od 2000 stanovnika, a nije imao ni semafor sve do 2005 godine.
Kanarska ostrva se još smatraju ostrvima sreće jer je na njima uvek proleće. Specijaliteti ovih ostrva su ribe, pečena banana i rum od meda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име