Cilj šminkanja je da se postigne lepši izgled, ali isto tako i da se prikriju neki nedostaci. Zbog toga je ona najbolji prijatelj svake dame. Postoje različiti načini šminkanja od poslovnog do luksuznog. Neka šminka nikad ne izlazi iz mode i sa pravom nosi epitet klasične šminke. Pogledajte o čemu se radi.
1.    Crvene usne

Crveni karmin odgovara svakom tipu i boji kože. Veoma je fleksibilan i  lako  se uklapa sa raznovrsnim odevnim kombinacijama od opuštenih do svečanih. Sa njim postižete elegantan i sofisticiran izgled, ali takođe delujete samouvereno i fatalno.
2.    Besprekorni mat izgled kože

Da bi se postigao mat izgled lica koža mora da se dobro očisti prvo blagim uljima, a zatim tonikom. Jednom nedeljno se preporučuje i hranjiva maska za lice. Kod šminkanja  kao podlogu treba  koristiti kombinaciju korektora za prikrivanje nedostataka i kompaktnog  ili presovanog pudera koji se nanosi velikom četkom za lice.
3.    Mačje oči

Mačje oči predstavljaju jedan od najpopularnijih i najomiljenijih klasičnih načina šminkanja očiju. Da biste postigli ovakve oči potreban Vam je ajlajner i malo praktičnog iskustva. Možete da ih nosite i kao dnevnu i kao nočnu varijantu i privlačićete pažnju gde god da se pojavite.
4.    Rumeni obrazi

Rumeni obrazi su idealan način dnevnog šminkanja sa kojim postižete svež i svetao izgled. Da biste dobili ovaj izgled možete koristiti tečno ili kremasto rumenilo ili rumenilo u kamenu. Za što prirodniji izgled izaberite roze boju koja je najbliža boji Vašeg tena.

5.    Smoki oči

Postoje različite varijante smoki očiju. Kod ovog načina šminkanja oči su dramatično i zavodljivo zatamnjene tako da ostatak šminke mora biti svetliji i što prirodniji. Ova klasična šminka je najtraženija kod poznatih dama i nikad neće izaći iz mode zbog svoje seksipilnosti i glamuroznosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име