Mnoge dame kod kuće imaju veliki broj različitih nijansi karmina. Neke veoma retko ili nikad i ne koriste. Oni bespotrebno stoje godinama i zauzimaju mesto u Vašim policama. Šminkeri savetuju da ne treba gomilati karmine već je potrebno nabaviti pet klasičnih boja karmina i to u nijansama koje Vam najbolje pristaju. Idealna nijansa je ona koja je jednom ili dva puta tamnija od prirodne boje Vaše kože. Pogledajte o kojim je klasičnim bojama karmina reč.
1.    Crveni karmin
Crveni karmini predstavljaju vanvremenske karmine koji nikada neće izaći iz mode. Zato bi svaka dama trebalo da ih ima u svojim policama sa šminkom. Oni postoje u različitim nijansama od svetlijih do tamnijih poput boje vina. Devojkama sa ružičastom bojom kože lepo stoji cherry red nijansa, onima sa maslinastim tenom se preporučuju jarkocrvene nijanse, dok devojkama sa tamnijim tenom laskaju tamno crvene nijanse karmina. Izbegavajte da boju odeće usklađujete sa bojom karmina. Odnosno da nosite crveni karmin zajedno sa crvenim outfitom.

 nijanse crvenog karmina
2.    Narandžasti karmin
Narandžasti karmini su u trendu već nekoliko sezona. Izgledaju mladalački jer osvetljavaju svaku boju kože. Probajte različite nijanse narandžastog karmina kao što su boja breskve, mandarine, korala, bundeve. To je jedini način da pronađete idealnu nijansu. Pink i narandžasto ne idu zajedno i zato izbegavajte da nosite narandžasti karmin uz roze rumenilo i senke. Cilj je da korišćenjem ovog karmina postignete elegantan i sofisticiran izgled, a ne prenaglašen i napadan.

nijanse narandzastog karmina
3.    Roze karmin
Roze karmini su postali izuzetno popularni poslednjih sezona. Često ih nose poznate dame i to naročito u kombinacija sa cat eyes.  Na ovaj način se postiže ženstven i moderan izgled. Roze karmini se nose tokom cele godine, ali ipak su zastupljeniji tokom leta. Ovi karmini su univerzalni i lepo stoje svim damama. Samo je potrebno odabrati pravu nijansu. Tamnija nijasna roze karmina je sama po sebi upadljiva i zato bi ostatak šminke trebalo da bude minimalan. Uz smokey eyes se preporučuju svetlije nijanse roze karmina.

nijanse roze karmina
4.    Ljubičasti karmin
Uvek je dobro u policama imati tamnije nijasne karmina kao što su ljubičaste. Ovi karmini izgledaju smelo i seksi i zato se mnoge dame ne usuđuju da ih nose. Pre svega se preporučuju kao deo večernje šminke. Mada neke svetlije i neutralnije nijanse ljubičastog karmina možete nositi i preko dana. Probajte različite nijanse kako biste pronašli odgovarajuću. Ukoliko uveče na žurci nosite upadljiv ljubičasti karmin onda bi ostatak šminke trebalo da bude minimalan.

ljubicaste nijanse karmina
5.    Bež karmin
Bež karmini su svestrani i univerzalni i lepo stoje svim damama bez obzira na boju kože i godine. Preporučuju se onim damama koje šminkom žele da postignu što prirodniji i jednostavniji izgled. Vodite računa da bež karmin ne bude svetliji od Vaše boje kože. Birajte jednu do dve nijanse tamnije. Bež karmin uvek lepo stoji sa istom nijansom ajlajnera. Možete ga nositi uz cat eyes i smokey eyes, ali tada ne koristite roze rumenilo.

nijanse bez karmina

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име