Prvo pravilo prilikom izbora poslovne garderobe je da pored kvaliteta materijala posebno razmotrite i boje. Najčešće boje koje se mogu videti u poslovnom svetu su bela, crna, teget, bež i siva. Međutim, možete osvežiti svoju poslovnu garderobu preko modnih detalja u jarkim bojama. Cilj je da u isto vreme postignete i profesionalni i lep izgled.

Statistički podaci govore da mnoge kompanije obezbeđuju svojim radnicima da nose poslovne uniforme. Ova garderoba se nosi ili svakodnevno ili dan, dva u nedelji.  Na taj način se zaposlenima nudi profesionalan, uredan i učtiv izgled. Kancelarijska garderoba je obično konzervativnog tipa, ali postoji način da moderna žena personalizuje svoju poslovnu odeću i prilagodi je svom stilu, a da pritom zadrži odgovarajući profesionalni izgled. Nažalost postoji veliki broj onih koji ne razumeju u potpunosti koje delove odeće treba posmatrati kao klasično poslovne. Naprimer, olovka i A-line suknja su veoma popularna biznis kežual garderoba.

Zimi je najbolje nositi poslovnu garderobu u ekspreso braon, crnoj, tamno sivoj, tamnozelenoj, teget i boji šljive i burgundca. Treba izbegavati kaki ili sivo žutu boju jer ona će bledu kožu na niskim temperaturama učiniti još bleđom. Svetle boje se zimi kada ima blata i vode mogu lako zaprljati i isprskati i zato ih treba izbegavati.

Na poslovnim zabavama takođe treba nositi adekvatnu garderobu. Preporučuju se jednostavne ili svečane bluze krojene kao jakna sa neupadljivim dekolteom. Idealna parti poslovna garderoba zahteva da ruke budu pokrivene. Međutim na ekstremnim temperaturama je dozvoljeno odstupiti od tog pravila.

Dame na poslu treba da budu pravilno negovane i potpuno čiste. Kosu treba farbati u što prirodnijim bojama, jer pank roze, zelena i plava boja kose nisu prikladne za poslovnu atmosferu. Pirsing je dozvoljen samo na ušima i takođe ne treba preterivati sa nakitom.

Uobičajena poslovna obuća su klasične pumparice ili zatvorene visoke potpetice. Štikla ne bi trebalo da bude iznad 3,5 centimetara visine. Čarape su neophodne ako nosite suknju. Najbolje je nositi čarape koje su u boji kože.

Kod poslovne garderobe treba biti umeren. To znači da je neprikladno nositi mini suknju jer kada sednete skrećete pažnju na svoje noge. Zato se preporučuju suknje koje su do kolena ili duže.

Poslovna garderoba zavisi od samog poslovnog okruženja. Ako je opuštenije onda se mogu nositi i farmerice i neka ležernija bluza, a ne samo suknje i košulje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име