Ukoliko želite da uvek budete u dobroj formi bavite se fizičkom aktivnošću. Zdravije je vežbati nego samo sedeti ispred televizora ili kompjutera. Posle vežbe bićete raspoloženiji i sa lakoćom ćete završiti svaki posao.  Zato pogledajte koje doba dana se preporučuje za fizičku aktivnost.

Prema istraživanjima američkog saveta za vežbe optimalno doba dana za fizičku rekreaciju su kasni popodnevni sati kada je telo najtoplije. Tada su mišići fleksibilni, telo najjače, a krvni pritisak i puls niski. Ljudi obično misle da u popodnevnim satima nemaju dovoljno energije i osećaju se umorno naročito posle ručka. Međutim tada su vežbe najdelotvornije.
Treba uvek vežbati u isto vreme jer je to za telo najzdravije.

Ako ne možete bez jutarnjeg treninga onda je pre vežbanja potrebno zagrejati mišiće jer su oni ujutru najhladniji i samim tim podložni povredama. Ako već dugo vremena vežbate ujutru onda Vam je to postalo rutina. Telo se naviklo na jutarnji trening pa zato nastavite kako ste radili i do sada.

Ako vežbate uveče možete imati problem da zaspite jer vežba daje energiju i povećava otkucaje srca. Zato treba vežbati četiri do pet sati pre odlaska na spavanje. Inače fizička aktivnost pomaže da bolje spavate.

Treba vežbati najmanje 10 minuta dnevno da bi bilo efekta. Takođe treba raditi različite vežbe koje će aktivirati sve mišiće, a ne samo poneke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име