Za poznate ličnosti od davnina važi pravilo da vrlo često menjaju frizure. Uvek su u žiži javnosti i diktiraju trendove.  Čim neka glumica prošeta svoju novu frizuru, smatra se da je to moderno i svi počinju da nose istu takvu. Pogledajte neke od najpopularniji frizura poznatih dama svih vremena.

1.    Louise Brooks

Louise Brooks frizura
Louise Brooks je bila poznata američka igračica i glumica koja je 1920 godine popularizovala kratku bob frizuru sa ugaonim krajevima i šiškama.

2.    Veronica Lake

Veronica Lake frizura
Veronica Lake je bila najpopularnija američka filmska glumica 1940-tih godina. Postavila je temelje holivudskom glamuru svojom seksi dugom kosom koja teče u talasima i prikriva jedno oko.

3.    Audrey Hepburn

Audrey Hepburn frizura
U filmovima „Praznik u Rimu“ i „Sabrina“ Audrey Hepbern je drastično skratila svoju dugu kosu  u super kratku piksi frizuru. Sa ovom frizurom je postala ikona stila i jedna od najelegantnijih glumica svih vremena.

4.    Marilyn Monroe

Marilyn Monroe frizura
Smatra se da je u Holivudu bila najupečatljivija plava boginja. Marilyn je 1950-tih godina sa svojom seksi belo-plavom loknastom frizurom predstavljala oličenje glamura. Nju su kasnije kopirale mnoge poznate ličnosti kao što su Madonna, Gwen Stefani, Christina Aguilera i Scrarlett Johansson.

5.    Grace Kelly

Grace Kelly frizura
Ledena plavuša koja je poznata po filmovima Alfreda Hitchcocka. U svim filmovima je nosila elegantnu i urednu frizuru i zato se smatra princezom glamura. Ona je i u stvarnom životu bila princeza s obzirom na udaju za Princa od Monaka.

6.    Jacqueline Kennedy Onassis

Jacqueline Kennedy Onassis frizura
Prva dama Amerike je bila oličenje elegancije i inspirisala je naciju svojim osećajem za modu. 1960-tih godina je popularizovala nešto izmenjenu bob frizuru sa uvijenim vrhovima koja je i danas u modi.

7.    Mia Farrow

Mia Farrow frizura
Mia se 1977 godine pojavila sa savršenom piksi frizurom koja je u prvi plan isticala njeno prelepo lice.

8.    Farrah Fawcett

Farrah Fawcett frizura
1970-tih godina su se nosile talasaste kose, ali je Farrah imala lepo isfeniranu dugu kosu sa ponekim većim slojevima na rubovima. Radi se o shag frizuri koju  u novije vreme vrlo često nose Beyonce, Madonna, Alicia Keys i Heidi Klum.

9.    Madonna

Madonna frizura
Madonna je tokom svoje karijere vrlo često menjala frizure i prilagođavala ih svojim muzičkim hitovima. Najupečatljivija je bila tokom turneje The Material Girls kada je nosila platinasto plavu kovrdžavu kratku kosu.

10.    Meg Ryan

Meg Ryan frizura
Stilisti se slažu da se kratka i neuredna frizura Meg Ryan najviše kopirala. Ona je ovu frizuru promovisala 1998 godine.

11.    Jennifer Aniston

Jennifer Aniston frizura
Iako sada ima dugu i pravu kosu Jennifer je najpoznatija kao Rachel sa slojevitom frizurom srednje dužine koju su kopirale mnoge devojke.

12.    Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker frizura
Sarah je poznata po svojoj predivnoj dugoj kosi koju odlikuju ležerne lokne. Njena frizura je dokaz da ne treba uvek težiti pravilnim loknama već da opuštene lokne deluju još lepše i prirodnije.

13.    Halle Berry

Halle Berry frizura
Halle Berry je lepa sa bilo kojom dužinom kose. Međutim ova kratka, seksi frizura iz 2001 godine je po mnogima najlepša.

14.    Victoria Beckham

Victoria Beckham frizure
Bivša Spice Girl je popularizovala 2006 godine bob frizuru sa ekstremnim ugaonim rezovima koji ističu vilicu i pokazuju njene neverovatno mršave jagodice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име