Postoji veliki broj različitih dijeta za mršavljenje. Neke se sastoje samo u promeni načina ishrane, a druge u kombinaciji zdrave hrane i vežbi. Treba izabrati pravi i efikasan program za mršavljenje, a to nije lako postići. Pogledajte koje dijete stručnjaci najviše cene.

1.    Čišćenje organizma sokom
Čišćenje organizma sokom
Nabavite ili sami napravite organske sokove, čajeve i supe od voća i povrća i konzumirajte ih tri do pet dana. Ukoliko morate da jedete uzmite određene namirnice kao što je sirovo povrće. Na taj način se sprovodi detoksikacija organizma. Najbolje je čišćenje organizma svesti na tri dana jer u suprotnom možete usporiti metabolizam.

2.    Vruća joga
Vruća joga
Vruća ili bikram joga podrazumeva 90 minuta vežbe u prostoriji koja je zagrejana od 38 do 40 stepeni i sa 40% vlage. Smatra se da vruća joga poboljšava metabolizam. Ne preporučuje se osobama sa povišenim krvnim  pritiskom i srčanim bolestima.
Vruća joga podstiče sagorevanje masti i čišćenje tela od štetnih materija. Posle nje je potrebno popiti veliku količinu tečnosti.

3.    Akupunktura
Akupunktura
Akupunktura je terapija otklanjanja boli i lečenja nekih bolesti uspomoć tankih iglica koje se zabadaju pacijentu u precizno određene tačke. Stručnjaci smatraju da se ovom metodom može uticati na smanjenje apetita. Međutim potrebno je kombinovati akupunkturu sa dijetom i vežbama da biste zaista smršali.

4.    Alkalna dijeta
 Alkalna dijeta
Ova dijeta podrazumeva konzumiranje 75% alkalne i 25% kisele hrane. Na taj način ph vrednost tela postaje bazična. Ta bazičnost se ugrožava ako jedete masnu hranu životinjskog porekla, kiselu hranu, kafu i alkohol. Slobodno jedite semenke, orahe, bademe i lešnjike i pijte alkalnu vodu. Alkalnu dijetu vole poznate ličnosti kao što su Viktorija Bekam, Dženifer Aniston i mnogi drugi.

5.    Tretmani tela
Tretmani tela
Tretmani tela obuhvataju razne vrste pilinga, pakovanja i uvijanja tela u čokoladi, kafi ili zelenom čaju. Ova tehnika je slična vrućoj jogi i posle nje je potrebno popiti dosta tečnosti. Nakon tretmana gubi se obim kukova i butina, zatežu grudi i mišići, a telo je opušteno i uravnoteženo.

6.    Meditacija
Meditacija
Meditacija je vrsta duhovne vežbe u kojoj se pažnja usmerava na određenu misao. Dovoljno je da bilo gde barem 10 minuta meditirate. Ovakvim vežbanjem se poboljšava komandni centar mozga, budnost i odlučnost. Takođe se opušta i smiruje organizam.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име