Ako ste za svečane prilike ili neku Vama  bitnu  proslavu izabrali bordo haljinu niste pogrešili. Bordo je i ove sezone jedna od najpopularnijih boja. Bordo možemo sresti pod različitim nazivima kao što su burgundi, maroon, boja vina. Tajna je u nijansama bordo boje. Tamnije nijanse se oslanjaju na ljubičastu boju dok svetlije bordo nijanse mogu imati rozikastu boju. Zbog tog raznovrsnog nijansiranja bordo uvek izgleda moderno i elegantno u bilo koje doba dana ili noći. Takođe ova boja lepo stoji svim damama samo je potrebno odabrati pravu nijansu koja će u potpunosti odgovarati boji Vašeg tena, kao i boji kose i očiju.

Kako nositi bordo haljinu?

Bordo haljine se mogu nositi bukvalno u svim prilikama od  poslovnih pa sve do svečanih kao što su venčanja, rođendani, doček Nove godine. Za posao birajte konzervativnije haljine u tamnijim nijansama bordo boje, midi dužine, sa dužim ili kraćim rukavima kao i sa V ili okruglim izrezom. Cilj je da postignete sofisticiran i profesionalan izgled.
Za svečane poslovne prilike možete odabrati bordo haljinu na bratele ili sa spuštenim ramenima, koja prati oblik tela i završava se tik ispod kolena. Uz ove haljine lepo stoje ogrlice, marame ili kraća jakna. Sa druge strane za žurke i doček Nove godine birajte upadljivije i seksi bordo haljine koje će najbolje pristajati obliku Vašeg tela i istaći na pravi način sve Vaše atribute.

Koji nakit ide uz bordo haljinu?

Od modela haljine kao i od prilike u kojoj je nosite zavisiće i odabir nakita. Postoji veliki izbor nakita za neformalne prilike koji možete nositi kako uz svetlije tako i uz tamnije bordo nijanse. Uz korset haljine idu viseće minđuše, deblje narukvice i upadljive ogrlice, dok uz bordo haljinu na bratele nosite manje minđuše i narukvice. Za bordo haljinu bez dekoltea Vam nakit nije neophodan.
Za svečane prilike kao što su godišnjice ili svadbe nakit treba da bude suptilniji i nežniji. Birajte nešto što će blistati na svetlosti kao što su zlatne ili srebrne narukvice i minđuše koje se dobro slažu uz bordo haljinu. Izbegavajte nakit sa dragim kamenjem u boji jer je previše upadljiv. Ako baš volite drago kamenje onda birajte ametist jer se on dobro slaže sa bordo bojom.
Napomena: Uz upadljivije i seksi haljine nakit bi trebalo da bude jednostavniji, dok uz jednostavne haljine možete nositi slobodno i upadljiviji nakit sa više detalja.

 

Koje cipele i torbe idu uz bordo haljinu?

Bordo je topla, čvrsta boja i možete je upariti sa cipelama raznih stilova i boja. Za  neformalne prilike uz bordo haljinu možete nositi sandale i platforme u bilo kojoj boji. Za glamurozne i svečane prilike birajte cipele koje se sijaju odnosno u metalik bojama.
Uz bordo haljinu možete nositi bilo koji tip torbi, što opet zavisi od prilike i modela haljine. Za kežual prilike nosite jednostavne torbe sa drškama ili dužim kaišem dok za svečane prilike birajte clutch torbice. Cipele i torbe uskladite po boji.

 

Šminka uz bordo haljinu

Izbor šminke uz bordo haljinu zavisi od više faktora kao što su model haljine, prilike u kojima se haljina nosi, tip kože, boja kose. Dobra strana burgundi boje jeste što pristaje svakom tipu kože. Zato slobodno uz burgundi haljinu nosite i odgovarajući burgundi karmin. Takođe ova boja pristaje kako plavušama, tako i crnkama i brinetama.
Pored burgundi karmina uz ove haljine lepo stoji i bež karmin u kombinaciji sa naglašenim ajlajnerom i maskarom na očima. Takođe za dramatičniji efekat možete staviti i senku u bordo boji.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име