Svako vreme ima svoje dobre i loše strane. Ono što je dobro se u manje ili više izmenjenoj formi ponovo vraća. Ovo pravilo definitivno važi za modu i modne trendove. Svedoci smo velike popularnosti retro stila koji je prisutan od mode preko frizure do načina šminkanja. Najinspirativnije su za modu 70-te godine, ali ne zaostaju ni 80-te pa čak ni 90-te godine dvadesetog veka. Ukoliko niste znali pogledajte koji su današnji trendovi bili popularni tokom 80-tih i 90-tih godina.
1. Ravne čizme sa pertlama
Ukoliko ste viđali ovakve čizme u prodavnicama znajte da su one bile popularne tokom 80-tih godina. Čak ih je poznata glumica Molly Ringwald nosila u kultnom filmu „The Breakfast Club“. Danas su pored jahaćih čizama kao i čizama sa čipkom u trendu i ovakve ravne čizme sa pertlama.

Ravne čizme sa pertlama
2. Nadkolenice
Nadkolenice su se vratile na velika vrata. Nose se u svim bojama, ali i dalje najbolje stoje uz mini suknje i crop top bluze. Inače ove čarape su bile veliki trend početkom 90-tih godina.

Nadkolenice
3. Ogrlice sa zihernadlama
Tokom 80-tih godina je bio popularan tinejdžerski film „Some Kind of Wonderful“. Glavna junakinja u ovom filmu nosi zakopčanu košulju i ogrlicu koja je zakačena zihernadlama. Ove ogrlice su i danas popularne i podjednako ih nose i muškarci i žene.

Ogrlice sa zihernadlama
4. Slojevite ogrlice
Tokom 80-tih godina su mnoge smele dame, koje su gradile svoj stil i nisu obraćale pažnju na okolinu, nosile više naslaganih, različitih ogrlica oko vrata. I danas je ovakav način nošenja ogrlica u trendu.

  1. Martinke
    Martinke su bile veliki hit 1992 godine. Nosile su se uz kariranu košulju koja je obično bila vezana oko struka. Međutim, ovo su žestoke i vanvremenske čizme koje će uvek biti u trendu.

Martinke
6. Široki šal
Široki ili takozvani ćebe šalovi su se proslavili 1989 godine u kultom filmu „Uncle Buck“. Danas se takođe ovi šalovi rado nose i to kako u različitim dezenima tako i sa zanimljivim detaljima kao što su na primer rese.

Široki šal
7. Wayfarers naočare
Madonna je lansirala mnoge brendove. Jedan od njih su i wayfarers naočare koje je nosila u filmu „ Desperately Seeking Susan“ tokom 80-tih godina.I danas su ove naočare izuzetno popularne kod dama širom sveta.

 Wayfarers naočare
8. Raznobojne hulahopke
Mračna komedija „Heathers“ je znatno oživljena zahvaljujući šarenim kostimima koje su nosili glumci. Raznobojne hulahopke su bile deo tih kostima i bile su veliki hit krajem 80-tih i početkom 90-tih godina prošlog veka. Kao što znate i danas se ovakve hulahopke nose.

Raznobojne hulahopke
9. Upadljive minđuše
80-tih godina je sve bilo upadljivo i smelo. Mnogi trendovi toga doba se i sada nose kao što su midi suknje, šeširi, široki i džakasti džemperi, ali i upadljive minđuše različitih oblika i boja.

Upadljive minđuše
10. The Scrunchie – traka za kosu
Tokom 80-tih godina su devojke nosile bujnu i prirodnu kosu i obično su je vezivale širokom trakom u nekoj svetloj boji. I danas se ove Scrunchie- gumice za kosu ponovo vraćaju u modu.

The Scrunchie – traka za kosu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име