Ukoliko ne možete da sredite svoju nestašnu kosu i nemate dovoljno vremena da odete kod frizera onda je konjski rep najbolje rešenje za Vas. Pravi se brzo i može da posluži kako u formalnim tako i u neformalnim prilikama. Takođe se odlično uklapa uz raznovrsne odevne kombinacije. Danas je pravljenje konjskog repa postala prava mala umetnost tako da ova frizura postoji u bezbroj interesantnih varijanti. Predlažemo Vam da pogledate neke od najpopularnijih načina vezivanja konjskog repa.
1.    Konjski rep sa volumenom
Za ovaj konjski rep biće Vam potrebni:
–    Dekorativna traka za kosu ( trebalo bi da bude u nijansi Vaše kose, ali ako ne nađete odgovarajuću onda je obojte lakom za nokte koji odgovara boji Vaše kose)
–    Češalj
–    Nekoliko gumica za kosu
–    Lak za kosu
Koraci:
1.    Lepo očešljajte kosu, a zatim stavite traku za kosu i malo je udaljite od čela.
2.    Uzmite češalj i gornji pramen kose koji je najbliži traci natapirajte. Cilj je da se stvori što više volumena.
3.    Zatim vežite kosu gumicom u niži konjski rep kao na slici br.5. Onda uzmite opet pramen kose koji je najbliži repu pa ga natapirajte i vežite ispod još jedan konjski rep. Ponovite postupak i vežite još jedan repić. Vodite računa samo da Vam repovi budu iste dužine tojest na podjednakom rastojanju.
4.    Na kraju da bi konjski rep sa volumenom što duže trajao isprskajte ga lako za kosu.

  Konjski rep sa volumenom
2.    Dupli konjski rep
Ovaj konjski rep stvara sliku o tome da je kosa mnogo duža nego što zaista jeste. Postupak pravljenja je lak i kratak. Potrebno je radi postizanja volumena, kao i u predhodnom slučaju, natapirati gornji pramen kose. Zatim pokupite kosu sa strane i vežite visoki konjski rep. Ostatak kose sakupite i vežite u niži konjski rep koji je u istoj ravni sa visokim konjskim repom. Na kraju zategnite oba repa i uživajte u svojoj super dugoj kosi.

Dupli konjski rep
3.    Neuredni konjski rep
Ovo je u stvari konjski rep sa strane. Da biste ga napravili biće Vam potrebne dve gumice za kosu i četka za kosu.
–    Podignite kosu rukom, a zatim je ispod lepo očetkajte dok ne postane glatka.
–    Vežite je gumicom za kosu u konjski rep. Zatim podelite konjski rep na pola tojest na gornju i donju polovinu repa.
–    Sa donjom polovinom repa vučite ceo konjski rep dok ne dođe sa strane. Vodite računa da slučajno ne povučete gornji deo repa.
–    Uzmite drugu gumicu i vežite je iza prve. Videćete kako gornji deo repa lepo poskakuje i daje poseban volumen celom repu.
Neuredni konjski rep
4.    Uvrnuti konjski rep
Pomerite kosu sa strane i lepo je očešljajte. Zatim uzmite prednji deo kose, lepo je poravnjajte i vežite u rep. U repu iznad gumice napravite rupu prstima i provučite ceo rep. Uzmite još jedan, donji sloj kose zajedno sa prvim repom i vežite ga drugom gumicom ispod prve gumice. Iznad dve gumice ponovo napravite prstima rupu  i provucite ceo novi rep. Obe rupe i gornju i donju malo rastegnite i ponovo uzmite ostatak kose i vežite gumicom. Postupak ponovite još jednom.  Na kraju isprskajte lakom za kosu ceo rep da bi  očvrsnuo i duže trajao. Krajeve kose presom možete uviti.
 Uvrnuti konjski rep
5.    Elegantni konjski rep
Ovaj rep će Vam idealno stajati ako imate potpuno ravnu kosu. Lepo očešljajte kosu i vežite visoki konjski rep. Zatim uzmite pramen kose ispod repa i obmotajte ga oko gumice nekoliko puta, a zatim pričvrstite šnalicama.

Elegantni konjski rep
6.    Mali konjski rep
Ovaj konjski rep se pravi na isti način kao i uvrnuti rep. Vežite nisko rep sa gumicom, napravite rupu u repu iznad gumice i provučite kroz nju ostatak repa. Na kraju sve lepo zategnite i raširite krajeve kose.

Mali konjski rep
7.    Konjski rep sa mašnom
Vežite konjski rep. Uzmite od repa dva pramenova kao na slici i od njih napravite mašnu. Mašnu možete pričvrstiti šnalicama i isprskati lakom da se ne bi rasturila.

Konjski rep sa mašnom
8.    Konjski rep i riblja kost pletenica
Postupak je jednostavan ukoliko znate da pravite ovu pletenicu. Potrebno je samo da vežete visoki konjski rep, a zatim da napravite riblju kost pletenicu i vežete je gumicom.

Konjski rep i riblja kost pletenica
9.    Glamurozni konjski rep
Šiške i gornje pramenove kose prebacite napred, a ostatak kose pozadi vežite u konjski rep. Od kose koja je napred napravite pletenicu sa strane, prebacite je preko gumice koja vezuje rep i povežite šnalicom.

 Glamurozni konjski rep

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име