Kosta Brava (divlja obala) prostire se na 200 km severno od Barselone prema francuskoj granici. Njena priroda, klima i istorijsko nasleđe, uz prelepu obalu koju zapljuskuje moćni Mediteran, čine je jednom od najatraktivnijih letovališta u Evropi.
Letovalište Ljoret de mar, “Cvet na moru” ili “grad lovora” jedno je od najposećenijih u Španiji. U ovom delu Kosta Brave svoj odmor provodi više od 200 000 turista iz celog sveta, Britanci, Nemci, Francuzi, a poslednjih godina i Srbi masovno posećuju ovo mesto. Vikendom se broj turista udvostručuje jer je Ljoret de mar poznat kao grad koji vrvi od noćnog života.
Tamo vam nikad neće biti dosadno, jer za svakoga ima ponešto. Mnoštvo prodavnica, restorana, kafića, klubova, diskoteka,galame, gužve i zabave. Tamo ništa nije skandal, dobar provod vam sigurno neće promaći.
Ljoret de mar ima nekoliko velikih peščanih plaža, odakle polaze brodovi na izlete u obližnja mesta. Plaže su javne, zakup ležaljki i suncobrana nije obavezan, i dodatno se naplaćuje.
ljoret de mar hotelTokom leta dnevne temperature su između 30-35 stepeni,a noćne oko 20. Ulice su žive i pune turista tokom 24 sata, pa ako želite mir odaberite hotel udaljen od centralene zone Ljoreta.
Blizina Barselone je velika prednost Kosta Brave. Udaljena je 60-ak kilometara od letovališta, a brzo i jeftino možete stići brzim vozom, koji će vas za 45 minuta ostaviti u centru Barselone. Uz pomoć stručnih vodiča, videćete mnoge znamenitosti, upoznati kulturu i zavoleti ovaj zanimljiv grad.
Osim Ljoreta, na Kosta Bravi, postoje i druga letovališta. Od onih nama dostupnih tu su: Calella, Santa Susanna, Malgrat de mar. Sva ova letovališta su za mirniju varijantu odmora ali lepote neće sigurno izostati.
Osetite Evropu…Vidite kako se evropljani predaju uživanjima u svoje slobodno vreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име