Iako uskoro ulazimo u novu deceniju 21 veka ipak se moderne frizure za zimu 2020/2021 oslanjaju na stilove popularne tokom 70 – tih i 90 – tih godina prošlog veka. Mnoge poznate ličnosti su ih već isprobale i toplo vam ih preporučuju. Od gustih šiški, preko slojeva, shag stilova i kovrdža pogledajte koje će još moderne frizure za zimu dominirati tokom 2021 godine.

Radi se o već viđenim stilovima, ali obogaćenim novim, trendi detaljima, bojama i nijansama kao i tehnikama farbanja kose pre svih balayage i ombre. Ne bežite od svoje prirodne teksture jer će se podjednako nositi kako ravna tako i kovrdžava kosa. Izaberite onu koja najviše odgovara vašem obliku lica i stilu života.

Bob moderne frizure za zimu

Od klasičnog francuskog boba preko ugaonog do asimetričnog bob je toliko raznovrstan da ga svaka žena može nositi. Ova kratka frizura je idealna za zimu i jedna je od najtraženijih u frizerskim salonima širom sveta. Prilagodljiva je svakom obliku lica kao i tipu kose. Tražene su kako bob varijante za retku i tanku kosu tako i za gustu i kovrdžavu. Kod tanke kose preporučuju se slojeviti bob sa dužim šiškama ili šiškama preko celog čela. Ovakav stil izgleda uredno i negovano.

Takođe u zavisnosti od prilike možete napraviti i blage talase i samim tim dati joj poseban volumen. Kod kovrdžave kose možete izabrati kraći bob čija je dužina do vilične kosti ili asimetrični bob šišan pod pravim uglom. Pustite svoje kovrdžave šiške da se nežno spuštaju i miluju lice. Bitna je i boja kose sa kojom uvek možete eksperimentisati. Bob se lako održava, čak vam nije potreban ni češalj već možete preći prstima kroz svoju kosu i oblikovati je kako želite.

Neupadljivi slojevi

Neupadljivi ili „ nevidljivi“ slojevi su postali veliki hit tokom dana karantina kada su se mnoge žene same šišale kod kuće. Nisu mogle potpuno ravno da skrate kosu pa su mnogi slojevi bili različitih dužina. Na kraju efekat i nije bio tako loš jer slojevi inače lepo stoje na svakoj dužini kose kao i tipu kose. Bitno je odrezati krajeve kose koji su možda ispucali čime kosa odnosno slojevi postaju mekši i sjajniji. Ukoliko se slojevi nalaze oko lica onda ih možete obarbati u nekoj drugoj boji ili nijansi. Na taj način svojoj kosi posebno dužoj dajete lepši i dinamičniji izgled.

Shag moderne frizure za zimu

Shag je bila veliki trend tokom 70 – tih. Njena lepota se ogleda u kratkim slojevima koji se dobro uklapaju kako uz naglašenu šminku tako i bez nje. Takođe shag odgovara svakom tipu i dužini kose, a ima i veliku mogućnost oblikovanja. Shag je tipično rokerski stil koji prelepo izgleda bilo da se suši prirodno ili stilizuje uz pomoć fena. Dobro oblikovani kratki slojevi mogu naglasiti crte lica pa se toplo preporučuju svim ženama.

Kakve ćete šiške nositi to je isključivo vaš izbor. Mogu biti preko celog čela ili podeljene po sredini i spojene sa ostatkom kose. Ako ih nosite preko čela onda frizeri savetuju da ih malo ukovrdžate uz pomoć prese i obavezno dodajte kokosovo ulje za lepši i sjajniji izgled. Alexa Chung već godinama nosi shag stil čime svojoj prirodno tankoj kosi daje potreban volumen i dubinu. Pevačica Camila Cabello je za ovu sezonu izabrala „zavesa“ šiške koje su bile hit tokom 60 – tih u kombinaciji sa shag stilom.

Moderna „ Rachel“ frizura za zimu

Čuvena Rachel frizura koju je popularizovala Jennifer Aniston u seriji Prijatelji tokom 90 – tih je ponovo u trendu, ali u nešto modernizovanijem izdanju. Ovaj izgled karakterišu klasični slojevi koji prate i uokviruju lice. Slojevi su uglavnom ravni i oblikuju se uz pomoć fena. Dužine su različite kao i šiške. Mogu biti kraće i podeljene po sredini, prebačene sa strane ili uklopljene uz ostatak kose. Nova Rachel izgleda elegantno i ženstveno i sigurno ćemo je viđati još dugo.

Šiške u stilu 70 – tih

Šiške se vraćaju na modnu scenu u velikom stilu. Ove sezone aktuelne su kraće, resaste šiške koje uglavnom prekrivaju čelo. Bile su veliki hit tokom 70 – tih, a sada su ih isprobale i mnoge poznate dame kao što su Priyanka Chopra i Jennifer Lopez koje kopiraju frizuru koju je nosila poznata glumica Farrah Fawcett. Idu uz svaku dužinu i tip kose. Šiške zahtevaju malo dodatnog održavanja. Nanesite gel ili neki drugi proizvod za oblikovanje i osušite ih fenom i četkom.