Od klasičnih stilova preko stepenastih pa sve do kovrdžavih varijanti pogledajte koje su to najlepše lob frizure za proleće 2022 godine.

 duzi bob
Već duže vreme je produženi bob ili lob jedna od najtraženijih frizura u frizerskim salonima širom sveta. Šta je čini tako atraktivnom i zašto se žene za nju često opredeljuju? Kao prvo ima pravu dužinu za one neodlučne dame koje ne žele da nose ni kratku ni dugu kosu i traže nešto između što je u isto vreme i u trendu. Kao drugo, postoji bezbroj njenih varijanti tako da je mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose, oblik lica ili godine. Na ovoj dužini svaka boja zasija u punom sjaju.

Najlepše lob frizure su još poznate i kao duži bob, jer svakako kad bob malo poraste postane lob. Njihova dužina se obično kreće između brade i ključne kosti. U zavisnosti od šišanja mogu biti stepenaste koje su idealna varijanta za gustu kosu. Takođe se mogu šišati i kao bob potpuno ravno sa svih strana, asimetrično, u obliku slova A ili A – line i slično. Da ne dužimo pogledajte neke od najlepših varijanti koje možete odmah isprobati.

1.Stepenaste najlepše lob frizure

 stepenaste najlepse lob frizure
Duži bob odgovara svakom tipu kose i obliku lica. To je zato što se može šišati stepenasto pri čemu se dužina stepena prilagođava obliku lica i ističe ono što je najbolje na njemu, a sakriva nedostatke. Možete se opredeliti za duže ili kraće stepene i takođe možete izvući i šiške i njih spojiti sa slojevima odnosno stepenima. Ovakvi stilovi se lako održavaju i mogu se na više načina stilizovati i samim tim prilagođavati različitim prilikama.

2.A – line

 a line
Želite da zadržite postojeću dužinu od brade do ključne kosti, ali i da iskoristite sve prednosti takozvanog „tupog“ ili „blunt“ načina šišanja. Zato je za vas A-line šišanje najbolja opcija. A-line je idealno rešenje za one žene koje žele spoj kratke kose i kose srednje dužine. Naime, kod ovog šišanja kosa je pozadi kraća i šišana ravno, a napred je malo duža. Samim tim podseća na slovo A.

3.Blunt lob

 blunt najlepse lob frizure
Ovo je buntovnija verzija dužeg boba. Tupi ili blunt način šišanja izgleda šik i odmah skreće pažnju. Održavanje malo veće dužine, preko ramena, može biti odlična opcija za one žene sa gustom kosom. Inače blunt lob karakterističan je po svom ravnom i oštrom rezu, kao i po ravnom, odnosno sleek stilizovanju kose. Na taj način se svaka dlaka smiruje i kontroliše. Ovo je jedna od najpopularnijih verzija dužeg boba jer lepo uokviruje lice, ima savršenu teksturu,funkcioniše na svim tipovima kose, a traži minimalno održavanje i samim tim ne tako čest odlazak kod frizera.

4.Najlepše lob frizure sa šiškama

 najlepse lob frizure sa siskama
Šiške su još jedan detalj sa kojim se žene mogu poigrati. One odgovaraju svim dužinama i teksturama kose. Možete se opredeliti za smele, kraće šiške, koje prekrivaju čelo i imaju dužinu tik iznad trepavica. Možete ih podeliti i po sredini, stanjiti i učiniti resastim. Takođe ih možete ošišati stepenasto, ili ih prebaciti sa strane. Interesantno deluju na dužem bobu trenutno popularne zavesa šiške. U svakom slučaju ako se odlučite za njih gledajte da ih prilagodite svom obliku lica. Kraće šiške dobro funkcionišu na ovalnom i srcolikom obliku lica dok duže verzije odgovaraju ( dužine do brade) okruglom licu jer ga vizuelno čine ovalnijim.

5.Kovrdžavi stilovi

 kovrdzave
Stilisti su jednoglasni da je duži bob idealan za sve tipove kose pa samim tim i za prirodno kovrdžavu kosu. A za one sa ravnom kosom postoji rešenje da se uz pomoć viklera ili figara naprave lokne. Najbolje je ako su lokne manje i podsećaju na talase u kosi. Naravno možete se odlučiti i za retro lokne jer vam to ova dužina dozvoljava. Lokne možete praviti na celoj dužini kose ili samo od sredine do krajeva.

6.Klasične najlepše lob frizure

 klasicni stil
Ovo je najpoznatija varijanta dužeg boba, idealna za početnike. Sa njom nikada ne možete pogrešiti jer svima lepo stoji. Bilo da je potpuno ravna ili šišana u stepenima koji uokviruju i prate crte lica. Ova klasična varijanta ima dužinu do ramena, bukvalno ih samo dodiruje. Veoma je bitno da odgovara vašem obliku lica. Ovalnom licu sve varijante produženog boba lepo stoje. Ako imate okruglo lice birajte malo duži lob da bi se lice vizuelno izdužilo. Četvrtastom i srcolikom obliku lica pristaju kraće varijante da bi se vrat i brada adekvatno uklopili u čitav izgled. U svakom slučaju sve ove varijante traže minimalno održavanje tako da ih mnogi zovu i idealnim frizurama za lenje dame.