Piksi frizure poslednjih godina važe za najpopularnije kratke frizure. Mnoge dame ih rado nose jer se jednostavno održavaju, mogu se na različite načine stilski oblikovati i nositi u svim prilikama. Postoje različiti stilovi piksi frizura tako da svaka dama pože pronaći onu koja najbolje pristaje njenom obliku lica i temperamentu. Ako ste ljubitelj piksi frizura onda Vam predlažemo da pogledate neke od najlepših piksi frizura poznatih dama svih vremena.
1. Audrey Hepburn
Vremeplov piksi frizura započinjemo sa Audrey Hepburn koja se sredinom dvadesetog veka, tačnije 1953 godine, ošišala na kratko za potrebe filma „ Praznik u Rimu“. U ovom filmu Audrey glumi princezu koja inkognito odlazi kod frizera i bez trunke kajanja odseca svoju prelepu dugu kosu. Smatra se da je upravo ova lepa glumica bila zaslužna za popularizaciju piksi frizura u to vreme.

Audrey Hepburn
2. Twiggy
Putujući kroz vremeplov dolazimo do 1966 godine i pratimo 15-godišnju  Lesley Homby koja ulazi u jedan londonski salon lepote, provodi tamo osam sati i izlazi kao potpuno druga osoba sa jagoda plavom bojom kose i piksi frizurom. Sa novom frizurom i izuzetno krhkom i mršavom figurom ova devojka planetarnom brzinom postaje najpopularnija manekenka 60 – tih godina koju svi danas znamo kao Twiggy.

 Twiggy
3. Mia Farrow
Mia Farrow je 60- tih godina u TV seriji „ Peyton Place“ ( Gradić Pejton) nosila dugu talasastu kosu. Zato je mnoge iznenadila kada se 1968 ošišala na kratko za potrebe filma „ Rosemary’s Baby“. Piksi frizura sa kratkim šiškama je u prvi plan istakla njene prelepe krupne oči i između ostalog pomogla joj da veoma brzo postane jedna od najpopularnijih glumica toga doba. Mnoge dame su želele da imaju istu frizuru kao Mia.
Mia Farrow
4. Liza Minnelli
Liza Minnelli se 1972 godine u filmu „ Cabaret“ ( Kabare) pojavila sa veoma originalnom piksi frizurom koju karakterišu izrazito crna boja, špicaste šiške po sredini čela i upadljivi dugi zulufi. Sama je osmislila svoj izgled jer je želela da izgleda drugačije što joj je i pošlo za rukom.

Liza Minnelli
5. Madonna
Madonna je tokom svoje duge i uspešne karijere često menjala frizure. Godine 1986 je nosila plavu dečačku piksi frizuru što se može najbolje videti u njenom spotu za pesmu „ Papa don’t preach“. Možemo slobodno reči da je Madonna zaslužna za ponovnu popularizaciju piksi frizura.

Madonna
6. Linda Evangelista
Linda Evangelista je zahvaljujući piksi frizuri preko noći i to 1989 godine  postala jedna od najuspešnijih i najuticajnijih modela. Međutim, kasnije je priznala da je plakala kod frizera kad su je šišali na kratko.

Linda Evangelista
7. Winona Ryder
Winona je nosila i veoma dugu braon kosu. Međutim, vremenom se vratila na kratku piksi frizuru koja joj je bila omiljena tokom srednje škole jer je simbol buntovnosti i slobode. Moramo priznati da joj piksi frizura bolje stoji jer naglašava njene lepe crte lica i oči.

Winona Ryder
8. Gwyneth Paltrow
Dok su se zabavljali 1998 Gwyneth Paltrow i Brad Pitt su nosili skoro sličnu kratku plavu frizuru.

 Gwyneth Paltrow
9. Kate Moss
Ova nežna karamel boja piksi frizure sa šiškama koje se ležerno pomeraju u stranu je razlog zašto su mnoge žene širom sveta odlučile da nose piksi frizuru.
Kate Moss
10.  Keira Knightley
Zbog preklapanja u rasporedu snimanja Keira Knightley je nosila periku tokom snimanja završnih scena za film „ Pride & Prejudice“ da bi prikrila piksi frizuru koja joj je bila potrebna za drugi film. Međutim na crvenom tepihu se te 2005 godine pojavila sa piksi frizurom koja joj je stajala prelepo.

`Keira Knightley
11.  Audrey Tautou
Ne može bilo ko da bude zaštitno lice parfema Chanel No.5 umesto Nicole Kidman. Međutim, Audrey Tautou je to 2006 godine pošlo za rukom i to zahvaljujući talasastoj, ženstvenoj, piksi frizuri.

Audrey Tautou
12. Victoria Beckham
Piksi frizura je obeležila period kada je Victoria iz sveta muzike prešla u svet mode i predstavila svoju prvu kolekciju na NYFW. Mnogi su iz milošte tada po njoj piksi frizuru nazvali „ poxie“ frizura.

Victoria Beckham
13. Rihanna
Rihanna je sve prijatno iznenadila kada se na dodeli MTV nagrada 2012 godine pojavila sa crnom piksi frizurom koja je izgledala prelepo u kombinaciji sa crvenim ružom i belom haljinom.

Rihanna
14. Anne Hathaway
Anne se takođe ošišala na kratko za potrebe filma „ Les Miserables“. Čak je priznala da je i plakala kad su je šišali. Međutim, sve se to isplatilo jer joj je novi imidž pomogao da postane jedna od najtraženijih glumica u Holivudu.

Anne Hathaway
15. Charlize Theron
Ova glumica je takođe zbog filma prešla na piksi frizuru. Međutim, vremenom joj je ovo postala omiljena frizura koju na različite načine stilski oblikuje i  uvek izgleda drugačije.
 Charlize Theron
16. Halle Berry
Halle Berry je prvi put nosila piksi frizuru 1989 godine. Njen menadžer joj je rekao da će teško sa tom frizurom u Holivudu naći posao. Međutim, upravo joj je piksi frizura pomogla da dobije svoju prvu ulogu u TV seriji „ Living Dolls“ jer se izdvojila među svim ostalim glumicama koje su nosile dugu talasastu kosu.

 Halle Berry
17. Miley Cyrus
Mnogi su kritikovali Miley Cyrus kad se ošišala na kratko, ali ona je bila uporna i hrabro je nosila novu frizuru. Često je isticala da se predivno oseća sa piksi frizurom. Inače njenu piksi frizuru karakterišu duže šiške i obrijani delovi sa strane.

 Miley Cyrus
18. Zendaya
Zendaya je probala raznovrsne frizure, ali joj ipak piksi frizura sa šiškama najlepše stoji jer naglašava lepotu njenih očiju.

Zendaya
19. Jennifer Lawrence
Ova dama dokazuje da i sa tankom kosom možete nositi piksi frizuru koja pritom odlično ide u kombinaciji sa visećim minđušama.

. Jennifer Lawrence
20.  Ginnifer Goodwin
Dobra stvar u vezi sa piksi frizurom ovog tipa jeste što svu pažnju usmerava ka Vašem licu. Zato je bitno da odaberete pravi stil piksi frizure koja će najlepše stajati Vašem obliku lica.

  Ginnifer Goodwin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име