Pred Vama su najveći beauty trendovi za leto 2020 godine. Leto je pravo vreme da eksperimentišete sa zabavnim i svetlijim senkama ili karminima. Neonske boje su u modi kao i načini šminkanja koji se dobro uklapaju uz razigranu letnju odeću. „Natural, no makeup look“ odnosno što prirodnija šminka je i dalje aktuelna, preplanuli izgled, šljokice za noćni provod i još mnogo toga. Slede najveći beauty trendovi koje ćemo viđati svuda ovog leta.

Neonske boje na očima

Neonske boje će biti u modi tokom leta 2020 godine. Takođe, po mišljenju vodećih svetskih šminkera i neonska šminka će dominirati ovog leta. Svetle, pozitivne boje poput jarkih neonskih se dobro uklapaju uz letnju boju odeće. Zanimljive su oči u neonskim nijansama plave, žute, zelene, roze. Oči zahvaljujući neonskim senkama i ajlajnerima deluju moćno i zavodljivo. Veoma originalno izgleda kada boju senke uklopite sa bojom odeće. Mornarko plava je tipično letnja boju koju pored odeće možete imati i na svojim očima kao i žuta boja koja je već nekoliko sezona u modi. Isprobajte one neonske nijanse koje najbolje pristaju boji Vaših očiju.

Šljokice

Šljokice nisu namenjene samo za Novu godinu već su i jedan od vrućih detalja ovog leta. Stručnjaci savetuju da čuvate svoju okolinu i da kada je god moguće umesto plastičnih koristite biorazgradive šljokice. Možete ih staviti gde želite oko kapaka, između očiju, na kosi ili čak na obrazima. Šljokice su idealan dodatak za letnje festivale i ostale fensi proslave. Šljokice se uklapaju uz svaki izazovniji letnji outfit.

Najveći beauty trendovi – Dosta rumenila

Ne morate rumenilo koristiti samo za obraze. U modi je najnovija tehnika  u šminkanju koja podrazumeva nanošenje breskva-pink rumenila počev od obraza, preko slepoočnica pa sve do kapaka. Lice na ovaj način dobija takozvani mladalački ili romantični sjaj. Cilj je postići preplanuli izgled, kao da su obrazi pocrveneli pod dejstvom sunčevih zraka.

Zavodljive usne

Leti se ne preporučuje previše šminke zbog toplog vremena. Ali ono što je uvek lepo i što nikada neće izaći iz mode jesu zavodljive usne. Nosiće se ruževi za usne u jarkim bojama kao što su sjajni ružičasti i narandžasti ruževi za usne. Jedna od hit boja jeste i ruž u boji zrele lubenice.

Najveći beauty trendovi – Upadljive obrve

Već duže vreme su u modi, gušće, voluminozne i što prirodnije obrve. Zato ne morate da ih previše čupate i bojite olovkom. Pustite ih da rastu prirodno, samo ih redovno češljajte i sečite vrhove. Možete ih i providnim gelom oblikovati. Takođe je poslednjih godina  aktuelan natural makeup look. On između ostalog podrazumeva što manje šminke i ovakve prirodne, guste obrve. Za ovakve obrve su muškarci rekli da izgledaju seksi.

Ajlajner linija

Još jedan zanimljiv način šminkanja koji će privlačiti pažnju ovog leta jeste i izvučena, upadljiva linija ajlajnerom i to u crnoj i neonskim bojama. Iscrtavanje linije ajlajnerom u egipatskom stilu izgleda moćno naročito u kombinaciji sa zalepljenim pramenovima kose. Možete uklopiti boju ajlajnera sa bojom odeće koju trenutno nosite. Vežbajte, kako biste crtali što lepše i originalnije linije ajlajnerom.