Naočare za sunce pored toga što štite od sunca, prikrivaju umorne oči i prava osećanja, mogu da projektuju distanciranost, misteriju i glamur.
Mnogi poznati glumci kako bi dočarali ulogu u filmu nose naočare za sunce. Naočare ih čine zanimljivijim, zavodljivijim i uverljivim. Pogledajmo neke od najgledanijih filmova i naočare koje su glumci u njima nosili.

1.    Carrie Anne Moss u filmu The Matrix
Ovaj film je nastao deset godina pre nego što je Google Glass preplavio svet. Carrie Anne Moss kao hakerska koleginica Kianu Reeves-a izgleda krajnje seksi sajberpank u Catwoman elegantnoj crnoj koži i naravno, sa naočarima uskih, tamnih ramova. Nakon filma ona je izjavila da ne može da nosi naočare za sunce jer čim ih stavi ljudi je prepoznaju.
Carrie Anne Moss u filmu The Matrix
2.    Audrey Hepburn u filmu Breakfast at Tiffany
Audrey glumi gradsku devojku željnu zabave koja često drži dugu muštiklu, a kada izlazi za prerušavanje koristi Oliver Goldsmith naočare za sunce.
 Audrey Hepburn u filmu Breakfast at Tiffany
3.    Madonna u filmu Desperately Seeking Susan
Pank skitnica Susan(Madonna) se kreće u svetu podzemlja i druži sa mafijašima, ali i muzičarima, mađioničarima, propalicama i svi je prepoznaju po njenoj jakni i klasičnim tamnim naočarima za sunce.
Madonna u filmu Desperately Seeking Susan
4.    Catherine Deneuve u filmu The Hunger
Prelepa vampirka željna krvi u ovom filmu nosi elegantne i ženstvene cat-eye naočare sa srebrnim okvirom.
 Catherine Deneuve u filmu The Hunger
5.    Dianne Keaton u filmu Annie Hall
Ono što odlikuje Dianne Keaton u ovom filmu su predivne marame, šeširi, košulje, pantalone i naravno zaobljene naočare za sunce kao možda jedini ženstven komad u njenom stajlingu.
 Dianne Keaton u filmu Annie Hall
6.    Susan Sarandon u filmu Thelma and Louise
Pošto sa svojom prijateljicom glumi begunce Susan se kamuflira noseći prevelike cat-eye naočare za sunce i maramu.

Susan Sarandon u filmu Thelma and Louise

7.    Kelly McGillis i Tom Cruise u filmu Top Gun
Kultni film sa mladim Tom Cruisom kao  divljim i strastvenim pilotom i prelepom Kelly McGillis. O njihovom stajlingu iz ovog filma  se  i dalje priča veoma pozitivno iako je film sniman osamdesetih godina prošlog veka. Ono što je izuzetno bitno je da su njih dvoje napravili veliki bum sa avijatičarskim naočarima za sunce.
Kelly McGillis and Tom Cruise u filmu Top Gun
8.    Sue Lyon u filmu Lolita
Zavodljiv izgled u ovom filmu se postiže provokativnim kupaćim kostimom, šeširom sa širokim obodom i naočarima za sunce sa elegantnim okvirom.
Sue Lyon u filmu Lolita
9.    Jodie Foster i Robert De Niro u filmu Taxi Driver
Sandale sa platformom, flopi šešir, uvijena kosa, kratke pantalonice odlikuju tinejdžerku iz predgrađa sredinom sedamdesetih godina. Ali zaštitni znak su džinovske okrugle naočare za sunce.
Jodie Foster and Robert De Niro u filmu Taxi Driver
10.    Jane Fonda u filmu Klute
S obzirom da krišom pokušava da reši misteriju nestanka svog kolege Jane se i oblači u skladu sa tajnim zadatkom. Kožna suknja i čizme, torba sa resama i naočare za sunce sa zanimljivim ramom.
Jane Fonda u filmu Klute
11.    Tilda Swinton i Tom Hiddleston u filmu Only Lovers Left Alive
Njima vreme ništa ne može, oni ne stare jer su oni vampiri. U najnovijem filmu nose naočare sa zanimljivim okvirom koji dočaravaju njihovu neuništivost.
 Tilda Swinton i Tom Hiddleston u filmu Only Lovers Left Alive

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име