Drastične razlike u temperaturi iz dana u dan zahtevaju pored slojevitog i raznovrsnog odevanja i adekvatnu negu kože. Postoji širok spektar problema sa kojima se koža suočava tokom promenljivih prolećnih temperatura kao što su alergijsko crvenilo kože, zapušene pore, perutanje kože, pojava akni i bubuljica. Zbog toga je potrebna prolećna nega kože koja će Vašu kožu pripremiti za leto.

 

Činjenica je da jedan dan imamo letnje temperature, a već sutra dan za 10 do 15 stepeni nižu temperaturu. Takve nagle varijacije temperature su šok za osetljivu kožu. Naime, UV- zračenje je u ovakvim situacijama izuzetno moćno. Zato je potrebno koristiti kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 čak i kada je napolju oblačno.

Izuzetno je važno pre odlaska na spavanje ukloniti kremu za sunčanje sa kože. To znači, da je potrebno tuširanje jednom dnevno. Na taj način se spiraju sa tela  i neke čestice koje izazivaju alergiju kože.

 

Posebno obratite pažnju na ruke jer su one direktno izložene promenama temperature. Koristite kreme za ruke koje odgovaraju Vašem tipu kože. Normalnoj i masnoj koži se preporučuju hidratantne kreme, a suvoj masnije i hranjivije kreme. Ruke mažite više puta u toku dana.

 

Da biste uklonili izumrle ćelije kože preporučuje se piling celog tela. Na taj način ćete omogućiti koži da lakše diše, da izgleda mlađe i lepše. Piling možete sprovesti i sami kod kuće. Naravno, sastojke koje koristite prilagodite tipu kože. Piling treba upotrebljavati umereno, najviše dva puta nedeljno. Posle svakog tretmana kožu treba dobro isprati i naneti losion ili hranjivu kremu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име