Predstavljamo vam nove frizure za tanku kosu srednje dužine. Top 4 varijante koje vredi isprobati tokom predstojeće sezone.tanka kosa

Tanka i slaba i retka kosa je veoma teška za stilizovanje. Obično tog dana kada napravite frizuru ona izgleda prelepo i voluminozno. Međutim, već sledećeg dana taj volumen pada i kosa ponovo izgleda beživotno i slepljeno. Alati za oblikovanje kao i razni preparati za jačanje vlasi uglavnom imaju kratkotrajni efekat. Zato treba naučiti živeti sa takvim tipom kose koja nam je od prirode data. Izbegavati ravne frizure, a birati one raščupane, talasaste i stepenaste. Da bismo vam pomogli predstavljamo vam moderne i nove frizure za tanku kosu srednje dužine koje će vam vizuelno dati potrebnu gustinu, punoću i voluminozniji izgled.

1.Razdeljak na sredini i talasi

Poznati svetski frizeri preporučuju ženama koje imaju retke i tanke vlasi da biraju kraće tipove frizura jer se one lakše stilizuju i imaju više pozitivnih parametara. Na primer lob dužine do ramena sa razdeljkom na sredini i blagim talasima je dobar izbor. Vodite računa da vaši pramenovi ne budu toliko uredni već da idu na više strana jer tako sve izgleda mnogo dinamičnije i voluminoznije. Takođe talasi skreću pažnju i daju potrebnu dubinu i lepršavost vašem licu.

2.Duboki bočni razdeljak i neuredni talasi

Ovo je još jedna varijacija na temu, samo se ovde radi o dubokom bočnom razdeljku koji odmah vizuelno povećava volumen. Frizeri savetuju da u ovoj varijanti stilizujete kosu tako što ćete odmah nakon pranja naneti regenerator koji se ne ispira i zatim odmah preći na sušenje fenom. Uz pomoć okrugle četke, pramen po pramen usmeravajte sa strane kako biste odmah od korena frizuri dali potreban volumen. Zatim uz pomoć prese napravite talase ili veće kovrdže. Na kraju sve stilizujte prstima kako biste razdvojili lokne ili kovrdže i dali im taj raščupani, neuredi ili messy izgled.

3.Duže, stepenaste nove frizure za tanku kosu

Tanka i slaba kosa je obično veoma osetljiva i zato zahteva posebnu negu. S’obzirom da se koža glave često vidi, na njoj se mogu taložiti i postati vidljivi i neki proizvodi za negu. Zato pažljivo birajte proizvode koji će ujedno i očistiti kožu glave ( na kojoj se često javlja perut) i sve dlake tako da se one razvijaju bez ikakvog opterećenja.
Kada je u pitanju oblikovanje i šišanje birajte stepene ili slojeve i to duže koji prate i uokviruju oblik lica. Na taj način se postiže vizuelno potrebna gustina, volumen i dinamičnost. U suštini svi stilovi kod kojih su pramenovi napred ili sa strane duži su dobar izbor jer čine kosu punijom i gušćom. Rachel frizura je pravi primer stepenaste varijante za tanku kosu. Uz stepene se dobro slažu i šiške koje idu preko celog čela, ali su ukovrdžane i kroz njih je čelo vidljivo.

4.Shag nove rizure za tanku kosu

Već smo rekli da je tanka kosa teška za stilizovanje. Brzo se masti od temena glave pa je zato potrebno češće pranje što opet dovodi do njenog isušivanja i pucanja krajeva. Bitno je koristiti šampone bez sulfata, silikona i parabena. Inače ovde se dlaka ne može podebljati sama od sebe, ali se može nahraniti i jačati da ne bi došlo do njenog još većeg proređivanja i opadanja. Shag stilovi su takođe dobar izbor. Oni sadrže veliki broj manjih stepena koji daju potreban volumen bez napora. Osim toga ko ne želi da kopira izgled ikona iz 70 – tih koje su proslavile ovakve načine šišanja i stilizovanja. Neka vam kao inspiracija posluži Halle Berry i Taylor Swift.
Bez obzira za koji se stil odlučite veoma je bitan način šišanja, odnosno oblikovanje i pad kose koji bi trebalo da odgovara i vašim crtama lica. Boja je takođe bitna i zato frizeri savetuju da izvlačite pramenove jer oni daju višedimenzionalan i puniji izgled.