Od clutch tašni preko rančeva pa sve do elegantnih modela pogledajte koje su to torbe za sva vremena u čiju kupovinu vredi investirati.vanvremenske tasne

Žene su u poslednje dve godine dok je trajala pandemija imale dosta vremena da pregledaju kolekciju svih svojih aksesoara, između ostalih i kolekciju svojih tašni. Nepisano pravilo jeste da ima mnogo žena koje obožavaju da kupuju tašne, ali neke modele veoma retko nose. Možda je sada pravo vreme da ih prošetate pogotovo ako se radi o onim vanvremenskim koje će se nositi i kroz 50 godina. Ako ste u nedoumici da li se neki modeli tašni koje ste kupili pre 10 ili više godina i dalje nose onda ste na pravom mestu. Predlažemo vam da pogledate koje su to torbe za sva vremena i da proverite da li i vi imate neke od njih u svojoj kolekciji.

1.Ručne tašnerucne torbe za sva vremena

Ručne torbe su jedne od najtraženijih i uglavnom ih sve modne kuće imaju u svojoj ponudi. Izgledaju elegantno i damski tako da na adekvatan način mogu da dopune vaše poslovne ili večernje odevne kombinacije. Mogu biti od različitog materijala kao i sa zanimljivim dodacima kao što su razni džepovi, lanac kaiš i slično. Obično pored ručke sadrže i kaiš tako da ih po potrebi možete nositi i na rame. Uglavnom su midi veličine što je opet dovoljno prostora za one sitnice koje svakodnevno nosite sa sobom.

2.Mrežaste torbe za sva vremenamrezaste torbe za sva vremena

Verovali ili ne na listi vanvremenskih nalaze se i mrežaste tašne koje su veliki trend poslednjih godina. U originalu radi se o mrežastim, providnim vrećama napravljenim od niti, prediva ili netkanog sintetičkog materijala koje su se prvobitno, u skoro svim zemljama, koristile za pakovanje voća i povrća na tržnicama. U Japanu su ih čak koristili i ronioci da bi u njima prikupljali predmete nađene u moru i iznosili ih na površinu. Danas su ove mrežaste tašne u mnogome modernizovane i prilagođene savremenim potrebama žena. Napravljene su od kvalitetnog materijala, ukrašene kožnim ručkama, logotipima i sličnim detaljima. Veoma su praktične i rastegljive tako da može mnogo toga da stane kada idete u kupovinu.

3.Clutch torbe za sva vremenaclutch tasne

Ovo je mala tašna dizajnirana tako da se nosi u ruke ili ispod miške. U bukvalnom prevodu bi značila kvačilo odnosno nešto što se hvata ili služi za hvatanje. Takođe je neko zove koverta torba. Ranije se nosila kao dodatak uz večernju odeću. Mada kasnije dobija još neke zanimljive oblike poput prave koverte tako da se takvi modeli mogu nositi i na posao ili neke poslovne proslave. Istorijski gledano clutch tašne su se koristile za čuvanje novca ili malih predmeta kao što su igle ili nakit. Takve modele možemo danas videti samo na starim tapiserijama i slikama. Interesantno je da su istraživači, u blizini grada Mosula u severnom Iraku, pronašli clutch torbu staru više od 700 godina koja je sada izložena u jednom londonskom muzeju. Bila je napravljena od mesinga i obogaćena zlatnim i srebrnim detaljima. To je dokaz da su ovakve tašne još u davna vremena bile simbol bogatstva i statusa.

4.Rančevirancevi

Rančevi nisu namenjeni samo školarcima već su odličan izbor ženske torbe koja je dovoljno prostrana da u njoj sve stane i da je pritom nosimo na leđa ili rame, a da nam ruke budu slobodne. Modne kuće, poslednjih nekoliko godine nude veoma zanimljive, ženstvene i prelepe modele rančeva koji se dobro uklapaju uz sve odevne kombinacije.

5.Crossbody torbe za sva vremenaCrossbody torbe za sva vremena

Radi se o modelima koji imaju dugačak kaiš tako da ih možete nositi kako preko ramena tako i preko glave odnosno preko tela. Lepo su stilizovane i veoma praktične za svakodnevne aktivnosti po gradu. S’obzirom da su vam ruke slobodne možete ih lako otvoriti i u njima pronaći sve ono što vam je potrebno od telefona do ključeva. Reklo bi se sve vam je na dohvat ruke.

6.Tašne na rametasne na rame

Veoma praktični, elegantni i vanvremenski modeli koji se mogu nositi u svim prilikama. Kaiš ide preko ramena, mada ga možete nositi i u ruke. Obično ove tašne pored kaiša imaju i ručku. Nude ih sve modne kuće u svim bojama, oblicima tako da ima za svačiji ukus po nešto.