Početak nove godine je doba kada razmišljamo o tome šta bi mogli da promenimo na bolje i kako odustati od loših navika. Mnoge dame žele da u novoj godini izgledaju što lepše, pa zbog toga obećavaju sebi da će krnuti na aktivne treninge, da neće više jesti slatkiše, grickalice… u kratko da će živeti zdravim životom.
Ali budimo iskreni, sve je to lako reći, a da bi se to postiglo moramo da prionemo na posao. Evo par korisnih „beauty“ saveta za 2013.!
Trebalo bi se usredsrediti na svoje ciljeve i obećati sebi kako ćete se ovoga puta zaista truditi da ih dosegnete.
•    Skidati šminku svake večeri pre spavanja
Ovo je jedno od zlatnih pravila lepote. Buđenje sa razmazanim make up-om nikada ne izgleda privlačno. A temeljnim čišćenjem lica od šminke svake večeri smanjiće se verovatnoća za nastanak akni.

•    Smejaću se više!
Najlepša stvar koju možete nositi jeste vaš osmeh. A nasmejano lice čak i deluje mlađe.

•    Dišite duboko!
Kada upadnete u probleme i mislite da ćete eksplodirati najbolje je da udahnete duboko i u sebi odbrojite do 10. Dok to radite usredsredite se na disanje. Dišite duboko, uzimajući vazduh kroz nos, i tako dok pluća ne ispunite vazduhom. Zatim, ponovite ritual ali udisanjem vazduha na usta. Ovo je jednostavan trik koji vam može pomoći da se odmah smirite.

•    Kratite krajeve svakih šest do osam nedelja
Kako bi vaša kosa bila zdrava,lepa i sjajna ovo ne biste smeli da propuštate.

•    Redukujte svoju kozmetiku
Uzmite i jednostavno odstranite iz svog nesesera kozmetiku koju ne koristite. Takođe, nesmete zaboraviti da proverite datume na svim proizvodima koji imaju rok trajanja.

•    Jutarnja i večernja hidratacija
Hidriranje kože je jako bitno i nebiste smeli da ga propuštate. Ono će sprečiti i odložiti nastanak bora, pa će na taj način koža duže imati zdrav i mladalački izgled.

•    Nosite zaštitni faktor 30 svakoga dana
Kako su štetni UVA i UVB zraci jako izraženi zbog oštećenja ozonskog omotača, kremu sa zaštitnim faktorom 30 treba nanositi i usred zime.
•    Angažujte prijateljicu kao kontrolora
Kako bi vaš novi režim lepote bio pod kontrolom angažujte prijateljicu koja će vas kontrolisati. Jednom mesečno zakažite masažu i manikir.

•    Svake nedelje čistite svoje četke i aplikatore za šminkanje
Kako svakodnevno čistimo i peremo svoje lice, ne možemo na njega nanositi šminku prljavim četkicama! Operite četkice od šminke i prljavštine jednom nedeljno, na taj način smanjićete rizik pojave bubuljiva i akni.

•    Eksperimentišite sa novim stilovima
Promenite izbor boja senki za oči – probajte da se nešminkate onako kako nikada niste. Probajte i boje ruža za usne koje do sada niste koristili.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име