Ovih dana smo, kako na modnim pistama tako i na ulicama, mogli videti da dame koriste senke za oči u boji bakra. Ova senka predstavlja savršen kompromis između jednostavne i luksuzne šmikne. To znači da bakarnu senku možete nositi i u toku dana, ali i u noćni provod.

1.    Suptilni izgled
Bakarna senka za oči odgovara svakoj boji kože. Svetlije nijanse bakarne boje se preporučuju damama sa svetlijom bojom kože, a tamnije nijanse damama sa tamnijin tenom. Takođe ove senke će Vam dati suptilan i sanjalački izgled tokom hladnijih jesenjih dana. Dovoljno je samo pored rumenila na obrazima od šminke dodati i ovu senku ispod donjeg kapka i to u obliku tanke linije. Preporučuje se da uz ovu šminku nosite ili zalizani konjski rep ili uredni chignon.
Suptilni izgled
2.    Zadimljeni efekat
Da biste postigli zadimljeni efekat potrebno je da bakarnu senku za oči nanesete preko gornjeg kapka u dužini obrve i ispod donjeg kapka. Slobodno uvijte trepavice i stavite maskaru i u toku dnevnog izlaska. Pustite kosu i to najbolje ili sa razdeljkom po sredini ili sa strane.
Zadimljeni efekat
3.    Efekat grafičke linije
Bakarna senka za oči daje čist i suptilan izgled damama sa zdravom kožom. Pritom najbolje se slaže sa roze – bež karminom. Da biste postigli efekat grafičke linije potrebno je da bakarnu senku nanesete u obliku linije na mestima gde počinje i završava se gornji kapak. Obe linije moraju biti vidljive kada su Vam oči otvorene. Za upadljivi izgled možete uz pomoć crveno braon senke dodati tanka krila u spoljnim uglovima očiju.

4.    Vampirske oči
Ovakav način šminkanja očiju je u trendu već nekoliko sezona. Pomešajte tamniju i svetliju nijansu bakarne senke za oči i nanesite je ispod obrve, preko gornjeg i donjeg kapka i povežite je u uglovima očiju. Uz ovakve oči nosite tamniji karmin u boji burgundca, rubin crvene ili boja šljive. Kosu očešljajte unazad.

 Vampirske oči

5.    Dramatični izgled
Ovaj izgled podrazumeva da se crvenkasto braon senka za oči nanese i preko obrve, gornjeg i donjeg kapka kao na slici. Ivice oko očiju blago povežite. Za usne koristite karmin u boji grožđa sa sjajnim efektom. Da biste svom izgledu dodali dozu nostalgije nosite frizuru u stilu 70-tim sa šiškama sa strane i puštenom kosom.
Dramatični izgled

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име