Ako želite da totalno promenite svoj izgled onda razmislite o promeni boje kose. Crvena boja je moćna tako da s pravom privlači pažnju i čini Vas atraktivnom i magičnom. Međutim treba pronaći onu nijansu crvene boje koja najbolje pristaje Vašem tenu i boji očiju.

Kosa crvene boje se preporučuje damama sa toplim tenom i toplom bojom očiju dok damama sa hladnim tenom i hladnom bojom očiju odgovaraju nijanse crne boje za kosu ili hladno plave sa izraženim pramenovima u boji meda i pšenice.
Dakle, samo dame sa toplim tonom boje kože i očiju mogu da odaberu crvenu boju kose. Topli ten podrazumeva svetlu kožu sa pegicama, bledu kožu sa podtonom boje breskve ili zlata i crvenkastu ili braon kožu sa ružičastim ili zlatnim podtonom. U toplu kategoriju pripadaju oči boje lešnjika koje vuku ka smeđoj ili zlatnoj boji, zelene oči, zeleno plavkaste oči i zlatno braon oči.
Ako odlučite da se ofarbate u crveno onda potražite stručnu pomoć frizera jer ćete tako lakše naći pravu nijansu crvene boje. Imajte na umu da boja na kutiji može kod Vas sasvim drugačije da ispadne. Najbolji brendovi crvene boje za kosu su Loreal, Schwarzkopf i Clairol.
Eksperimentišite sa crvenim pramenovima da biste pronašli onu nijansu koja Vam najbolje stoji. Samo pramenovi ne bi smeli da budu svetliji od Vaše prirodne boje kose. Plavušama sa svetlim tenom odgovaraju crvenkasto plave i svetlo bakarne nijanse. Svetlosmeđim ili tamno plavim damama koje imaju crvenkastu ili braon kožu sa ružičastim ili zlatnim podtonom odgovaraju boja crvene višnje, burgunca i plavog patlidžana. Svetlosmeđim ili tamno plavim damama sa žućkastom i bledom kožom sa podtonom boje breskve ili zlata lepo stoje tople crvene nijanse poput boje bakra, bukve i crvenkasto zlatna boja. Intenzivno crvena i boja mahagonija se preporučuje tamnosmeđim damama sa maslinastim tenom. Crnkama se preporučuju boja crvene višnje i crno crveni tonovi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име