Žene mnogo troše na šminku i estetsku hirurgiju samo da bi bile lepše. Međutim naučnici tvrde da svako ima prirodnu lepotu. Potrebno je samo da je pronađe u sebi i istakne u punom sjaju. Sledećih osam koraka Vam mogu pomoći u tome.

1.    Mislite o sebi da ste lepi
Svako ljudsko biće kada se rodi je lepo i jedinstveno. Lepota dolazi iznutra i zrači kroz osmeh, dobrotu i pozitivnu energiju. Prihvatite svoje pravo ja. Ako ste lepi sebi  bićete lepi i drugima.
2.    Negujte kožu
Brinite se i negujte kožu uz pomoć prirodnih preparata kao što su shea butter i  ulje od ruzmarina. Jedite voće i povrće sa dosta vitamina D i C. Nemojte ljuštiti lice već ga svako jutro isperite hladnom vodom i bezalkoholnim sredstvima za čišćenje lica.
3.    Negujte kosu
Da bi Vam kosa bila lepa i zdrava morate stalno da je održavate. Redovno je perite da ne bi bila masna i prljava. Negujte je prirodnim preparatima za negu kose.
4.    Nega zuba
Perite zube dva puta dnevno. Takođe ispirajte usta i jezik. Pre spavanja očistite zube koncem od ostatka hrane. Ako želite da Vam zubi budu beli pijte kisele napitke kao što su kafa i kisela voda jer oni sprečavaju koroziju gleđi. Sve to vodi do lepog prirodnog osmeha.
5.    Vežbajte redovno
Volite Vaše telo i održavajte ga u dobroj formi. To ne znači da idete u teretanu. Potrebno je da šetate, plivate, plešete ili se bavite svojim omiljenim sportom. Ponekad je dovoljno uraditi nekoliko vežbica kod kuće. Jer je samo u zdravom telu zdrav duh.
6.    Ishrana
Hranite se zdravo. To znači da konzumirate voće, povrće, nemasne proteine i da pijete puno vode. Izbegavajte masne namirnice ili ih jedite ponekad.
7.    Vodite računa o obrvama
Oblikujte i sređujte obrve jer će Vam tada i lice biti lepše i prirodnije. Neka ljudi primete Vaše lepe oči, a ne neuredne obrve.
8.    Dobro spavajte
Spavajte najmanje osam do devet sati svake noći. Ako spavate u toku dana neka to uvek bude u isto vreme. Samo kvalitetan i miran noćni san će Vas činiti sigurnom u sebe, zadovoljnom i prirodno lepom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име