Nega lica, savršena glatka i čista koža bez fleka i mitisera je san svake dame. Međutim čak i zdrava koža će početi da izgleda loše ako se neadekvatno održava. Pogledajte koje se greške najčešće prave u negovanju kože.

Nega lica i  Pravilna upotreba hidratantnih krema

Postoji verovanje da hidratantne kreme deluju pozitivno i da ih može svako koristiti bez obzira na tip kože. Međutim to nije tačno. Ako imate masnu kožu i sklonost ka pojavi akni onda Vam nije potreban hidratant jer koža sama proizvodi previše ulja. Koži je potrebna hidratantna krema kada je zategnuta i suva. Međutim ne treba je previše naneti već samo na određenim delovima gde će krema imati efekta.

Upotreba kreme za sunčanje

Kreme za sunčanje uglavnom koristimo leti kad je jako Sunce, a moramo da izađemo ili kad se sunčamo na plaži. To je pogrešno. Treba ih koristiti i u drugim godišnjim dobima kad je toplo i sunčano. Svaki put kad izađete ili se vozite kolima stavite kremu za sunčanje da biste sprečili oštećenje kože pod uticajem ultraljubičastog zračenja. To je  jedan vid prevencije od pojave raka kože.

Režim čišćenja kože lica

Ukoliko preterano čistite kožu možete je oštetiti. Od nekih preparata za čišćenje kože, kao što su sapuni, može biti više štete nego koristi. Sapuni mogu da speru ulje i nečistoću, ali mogu da izazovu svrab i da isušuju kožu. Naročito su opasni preparati za čišćenje kože na bazi alkohola. Zbog toga dermatolozi preporučuju upotrebu blagih, mirisnih preparata od kojih mnogi ne sadrže sapun.

Skidanje šminke pred spavanje

Šminka može biti opasna za kožu ako se ne koristi pravilno. Pre svega je treba skinuti pred odlazak na spavanje. Ona zapušava pore i zadržava prljavštinu i masnoću na koži preko noći. Takođe može da sadrži neke sastojke koji iritiraju kožu. Ti sastojci onemogućavaju obnavljanje kože. Zato je pogrešno spavati sa šminkom.

Nega lica i pogrešno pranje

Lice se nakvasi svaki put kada perete kosu. Losioni za kosu, kokosovo ulje za kosu i drugi preparati za kosu mogu da dovedu do pojave akni i oštećenja kože. Zato nakon pranja kose obavezno dobro isperite lice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име