Kada izlazite tokom hladnih zimskih dana Vaša koža reaguje na hladnoću. Počinje da crveni i da se suši. Koje od ovih promena su normalne, a na koje treba posebno da obratite pažnju? Pogledajte savete sručnjaka.
1.    Rumeni obrazi su odraz zdravlja
Svima se dešava da lice od hladnoće pocrveni. Međutim rumeni obrazi tokom zime nisu odraz zdravlja već znak da se Vaša koža potpuno osušila ili da su popucali kapilari od vetra. Ali ne brinite jer nije to toliko strašno kao što zvuči. Da biste smirili i hidrirali kožu napravite prijatnu masku mešanjem meda i avokada.
2.    Možete postati zavisnik od labela
Nemojte preterano da koristite labelo već samo kada je to zaista potrebno. Naime sastojci u labelu mogu zbog prevelikog korišćenja da isušuju Vaše usne i samim tim da  više štete nego što koriste. Ukoliko ste navučeni na labelo onda je ono kod Vas neefikasno.
3.    Koža od hladnoće postaje pahuljasta i finija
Ova tvrdnja nije tačna. Naime toplota tela iznutra greje i lice koje tako toplo kada dođe u dodir sa hladnim vazduhom počinje da vlaži. Alo ta vlažnost lica kratko traje i na kraju dovodi do sušenja i pucanja kože.
4.    Koristite jaču kremu za lice zimi
Tokom zime se koža više isušuje i puca i zato je potrebno da koristite jače kreme za lice koje sadrže sastojke koje će u isto vreme i obnoviti kožu, ali je i sačuvati od ponovnog isušivanja. Nabavite kreme koje sadrže prirodna ulja kao što je na primer ulje avokada.

5.    Šminka štiti lice od hladnoće
Ovaj mit je pogrešan. Tokom zime važe drugačija pravila šminkanja. Možete koristit puder i napraviti dobru podlogu dok rumenilo i senke treba izbegavati. Međutim da bi Vam lice tokom cele godine pa i zimi zadržalo svoj prirodni sjaj koristite bronzer i nanosite ga na one delove lica koje sunce najčešće pogađa, a to su nos, čelo i jagodice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име