Plava boja kose će uvek biti u modi. Veoma je raznovrsna i prilagodljiva svakoj boji tena. Tokom vremena su se klasičnim platinastim i bež nijansama pridružile i mnoge druge trendi nijanse poput buteraste, srebrnkasto sive, nijanse sa crvenkastim ili smeđim podtonovima. Plava boja kose pristaje svim ženama bez obzira na godine. Mlađe devojke često eksperimentišu, dok starije žene godinama održavaju istu nijansu i teže se odlučuju na promene.

Ovog leta popularne su crnke, brinete, crvenokose, plavuše, ali i pastelna kosa, kao i razne tehnike farbanja koje kao rezultat daju predivne pramenove koji su hit poslednjih nekoliko godina. Međutim, ima toliko raznovrsnih brineta i plavuša kao i njihovih mešavina. Zato su poznati svetski frizeri, da bi pomogli ženama, izabrali najlepše nijanse za leto 2020. Radi se o nijansama koje osvetljavaju lice i lepo izgledaju pod uticajem sunčevih zraka. Ako ste spremni za promenu onda Vam predlažemo da pogledate o kojim je nijansama reč.

Platinasta

Ovo je jedna od najpopularnijih nijansi koje žene biraju. Lepo stoji na svim dužinama kose, a posebno na kratkim piksi frizurama gde platinasti tonovi u potpunosti dolaze do izražaja. Pristaje svakom tenu, ali ipak najlepše stoji na svetlijem tenu koji ima crvenkasti ili ružičasti podton. Možete se igrati sa ovom nijansom.

Frizeri savetuju ženama sa tamnijim tenom da izaberu platinastu nijansu koja je tamnija pri korenu. Tako ćete je ublažiti. Možete se odlučiti za ovu alternativu kada pocrnite od sunca. Klasična takozvana holivudska platinasto blonde nijansa ima više žućkastih i bež tonova od modernije platinaste varijante. Za nju se takođe uvek možete opredeliti jer nikada neće izaći iz mode.

Champagne

Još jedna simpatična nijansa koja prelepo izgleda pod dejstvom sunčevih zraka jeste i ova šampanj nijansa. Pristaje svim ženama i idealna je za leto jer u sebi sadrži zlatne tonove koji se presijavaju na suncu. Zlatni tonovi mogu biti svetliji ili tamniji, a to opet zavisi i od prirodne nijanse vaše kose.

Chanpagne se posebno preporučuje ženama sa svetlijim tenom i hlatnim podtonovima kože jer će licu dati potrebnu toplinu. I ova nijansa može biti tamnija pri korenu. Iskusni frizeri će najbolje znati da izaberu pravu nijansu i tehniku farbanja koja najbolje pristaje vašem tenu. Bob i lob frizure sa beachy talasima kao i duga kosa izgledaju prelepo u ovoj blonde nijansi.

Baby bež plava boja kose

Frizeri savetuju ženama da za leto biraju nijanse koje će lepo ići uz potamneli ten od sunca. Baby bež nijansa je jedna od takvih koja predstavlja lep prelaz između srebrnkastih i pepeljastih tonova pa je samim tim dobar izbor za leto jer lice osvetljava i daje mu potrebnu toplinu i sjaj. Cara Delevingne je baby bež izmiksala sa braokastim korenom što kosi daje potrebnu dubinu i volumen.

Pepeljasto plava boja kose

Uvek je dobro oko izbora nijanse konsultovati se sa frizerom da biste izabrali onu pravu koja najbolje ide uz Vaš ten. Pepeljaste nijanse su raznovrsne tako da ih mogu nositi sve žene. Primer za to je i Zoe Kravitz koja ima tamniji ten i hladne podtonove kože. Njena nijansa je pepeljasta, ali ne preterano već dovoljno da joj osvetli lice i celoj frizuri da potrebni sjaj i neodoljivi seksi izgled. Plavuše su oduvek bile simbol seksipila i ženstvenosti. Plavuše se uvek primete, naročito one koje znaju da odaberu pravu nijansu.pepeljasta nijansa

Peščana nijansa

U skladu sa morem, plažom, suncem, peskom tu je i peskovita nijansa. Za ovu nijansu se smatra da najlepše stoji ženama sa svetlijim tenom i hladnim podtonovima kože. Peščani tonovi licu daju potrebnu toplinu i na prirodan način upotpunjuju vaš ton kože. Ovo su tamnije nijanse u odnosu na platinaste i baby bež tonove. U sebi imaju crvenkasti i zlatni pigment što zaista ovu nijansu čini još lepšom i bogatijom.pescana nijansa

Pšenično plava boja kose

Još jedna tipično letnja nijansa u tonovima pšenice će se nositi ovog leta. Ovo je tamnija nijansa koja sadrži i braonkaste tonove tako da prelepo izgleda na dugoj kosi bilo da je vezana u punđu ili puštena. Lepo ide i uz tamniji i uz svetliji ten. Nije ni previše zuta ni crvenkasta već je idealan izbor za leto.

Frizeri savetuju plavušama, koje žele da duže sačuvaju neke od ovih nijansi i uklone neželjene tople tonove, da koriste ljubičasti šampon tokom pranja kose. Pomešajte malo ljubičastog šampona sa svojim šamponom i operite kosu. Na taj način ćete ukloniti sve žućkaste i narandžaste podtonove koji su se vremenom nakon farbanja pojavili na vašoj plavoj boji. Tako ćete sačuvati željenu nijansu, a kosi dati potrebnu hidrataciju i sjaj.