Pletenice predstavljaju romantične, jednostavne i lagane frizure koje lepo stoje svim damama bez obzira na tip i boju kose. Najviše se nose tokom leta i lepo se uklapaju uz letnje haljine i kupaće kostime. Ove sezone nose se različite vrste pletenica od elegantnih, preko neurednih do sportskih. Zato ako ste u potrazi za idealnom i modernom letnjom frizurom onda je pletenica pravi izbor za Vas.
1.    Riblja kost pletenica
Ovo je svestrana pletenica. Možete je nositi i preko dana na plaži, ali i uveče na zabavi. Lako se pravi, potrebno je samo malo vežbe i strpljenja. Riblja kost pletenica izaziva divljenje zbog svoje lepe i složene strukture. Zbog toga je mnoge dame rado nose.

riblja kost pletenica
2.    Francuska pletenica
Francuska pletenica može da se nosi na različite načine. Napred ili pozadi. Ona divno uokviruje lice i daje mu jedan poseban sjaj. Zato se može nositi u bilo kojim prilikama. Naročito se preporučuje leti jer lepo stoji uz preplanuli ten.

 francuska pletenica
3.    Boho pletenica
Boho pletenice se najčešće nose kao kruna oko glave ili na prednjoj strani oko lica. Ove romantične i opuštene pletenice možete nositi i tokom obične dnevne šetnje, ali i na letnjim muzičkim festivalima.

 boho pletenica
4.    Cornrow pletenica
Ovo je jedna od najstarijih pletenica. Smatra se tradicionalnom afričkom frizurom i karakteriše je više redova sitnih pletenica koje kreću od vrha glave. Preporučuje se damama sa talasastom i kovrdžavom kosom.

cornrow pletenica
5.    Pletenica u punđi
Ovo je svečanija frizura koja se posebno preporučuje za mature, veridbe i druge proslave. Lepo se slaže uz svečane haljine.

pletenica u pundji
6.    Dijagonalna holandska pletenica
Ovo je slatka varijacija klasične holandske pletenice. Smatra se zabavnom i sportskom frizurom tako da je možete nositi dok trenirate. Idealna je i  za lagane letnje šetnje po gradu.

Dijagonalna holandska pletenica
7.    Vodopad pletenica
Vodopad pletenica daje svakoj kosi dubinu i volumen. Izgleda bajkovito i romantično i preporučuje se kao frizura za zabavu ili romantičnu večeru u dvoje.

Vodopad pletenica
8.    Razbarušena pletenica
Jedne od najpopularnijih pletenica ove sezone su neuredne ili razbarušene pletenice. Ovde se radi o jednoj ili dve sitne pletenice koje se lepo mešaju sa dugom talasastom kosom. Savršene su za plažu.

Razbarušena pletenica
9.    Rajf pletenica
Da biste napravili rajf pletenicu potrebno je da imate izuzetno dugu kosu.Ovo je jedinstvena frizura za večernji izlazak u grad. Takođe je uvek možete nositi kada želite da izgledate drugačije.

Rajf pletenica
10.    Pletenica mlekarka
Ove pletenice su nekada nosile mlekarke pa se zato po njima i zovu. Radi se o dve pletenice koje se na vrhu glave ukrštaju, a krajevi su im sakriveni. Lepo stoje uz malu crnu haljinu.

 Pletenica mlekarka
11.    Chignon sa pletenicama
Elegantna frizura koja se lako pravi, a izgleda zabavno i osvežavajuće. Možete je nositi kao poslovnu frizuru. Radi se o podignutoj kosi koja je uokvirena pletenicama.

Chignon sa pletenicama

12.    Dupla pletenica
Radi se o dve male pletenice koje polaze iz suprotnih strana i uokviruju vrh glave. Ostatak kose bi trebalo podići u punđu li rep. Ova frizura lepo stoji uz koktel haljine.

Dupla pletenica
13.    Čvor pletenica
Čvor pletenica izgleda neobično i kul, kao da zaista imate čvoriće u kosi. Drugačija je od ostalih i lako se pravi. Smatra se opuštenom i kežual frizurom.

Dupla pletenica

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име