Najlepše pletenice za leto – Inspiracija poznatih dame

Pletenice već duže vreme predstavljaju jedne od najpopularnijih frizura. Nose se tokom cele godine, ali su ipak najzastuljenije leti. Ove opuštene i romantične frizure su odličan izbor kako za kežual tako i za poslovne i svečane prilike.  Obožavaju ih i rado nose i poznate dame na crvenom tepihu. Ove sezone prisutni su raznovrsni stilovi pletenica. Od jednostavnih koje zna svako da napravi do onih komplikovanih za koje Vam je potrebno mnogo veštine. Ako volite pletenice i želite da ih nosite ovog leta onda inspiraciju možete sigurno pronaći među ovim omiljenim pletenicama poznatih dama.
1.    Kruna pletenica – Sarah Hyland
Radi se o lepoj, mladalačkoj i romantičnoj frizuri koja je odličan izbor za svečane prilike. Postoje više varijanti ove frizure, ali je poenta u tome da se pletenica prebaci oko vrha glave tako da podseća na krunu.


2.    Niska opuštena pletenica – Olivia Palermo
Niska opuštena pletenica se jednostavno pravi. Dok je pravite ne zatežite je previše i kad je završite raširite je da bi dobila na volumenu.


3.    Riblja kost pletenica – Joan Small
Riblja kost pletenica je nešto komplikovanija, mada postoje tutorijali koji lepo objašnjavaju kako je možete napraviti. Ovo je idealna pletenica za romantične letnje dane.


4.    Danska konjski rep pletenica – Princess Letizia
Kombinacija konjskog repa i pletenice je takođe hit ove sezone. Danska pletenica ide uz glavu i izgleda veoma romantično. Uzmite deblje pramenove sa obe strane i počnite da pletete dansku pletenicu. Kada dođete do mesta gde vezujete niski konjski rep onda obe pletenice raširite da dobiju na volumenu i vežite sa ostatkom kose u niski konjski rep.


5.    Lažna mohikano pletenica – Kate Bosworth
Ova pletenica podrazumeva da prednji deo kose  podelite na tri pramena  i počnete da pletete dansku pletenicu. Svaki put kad uplićete pramenove uzimate po deo slobodne kose. Kada dođete do kraja vežite kosu gumicom i podignite je na gore. Pričvrstite ukosnicama i isprskajte lakom da duže traje.


6.    Pletenica na polupodignutoj kosi – Kristen Bell
Ova pletenica se može isplesti na više načina, ali je poenta da se nalazi na sredini u predelu podignute kose. Poželjno je ostatak kose uviti presom da bi se stvorila kompaktna celina sa pletenicom.


7.    Hajdi pletenica – Candice Swanepoel
Ovde se takođe radi o danskoj pletenici. Međutim postoji jedan trik, a to je da se uzmu dva pramena sa strane i vežu gumicom. Samo se sa jedne strane isplete pletenica i to do mesta gde su pramenovi povezani gumicom. Raširite pletenicu da bi dobila na volumenu.


8.    Visoka konjski rep pletenica – Rooney Mara
Jednostavna, a romantična i lepa frizura. Vežite visoki konjski rep i od njega napravite pletenicu. Ne stežite previše pramenove da bi pletenica izgledala ležernije.


9.    Podignuta kanap pletenica – Emmy Rossum
Podelite kosu na četiri deblja pramena, dva sa strane, jedan pozadi i jedan na sredini glave. Taj na sredini povežite gumicom i ispletite klasičnu pletenicu. Vežite je gumicom na kraju, raširite je da bi delovala deblje, obrnite je u krug na vrh glave i učvrstite ukosnicama. Zatim od pramena koji je pozadi napravite malo pletenice, a zatim ga provučite kroz prvu pletenicu. Isto uradite i sa ostala dva pramena sa strane. Pričvrstite sve dobro šnalama.


10.     Boho pletenica sa cvećem – Fan Bingbing
Radi se o kruni ili punđi pletenici koja je ukrašena zanimljivim venčićem od cveća.


11.    Neuredna debela pletenica – Maria Menounos
Tipična letnja pletenica idealna za one dane kada Vam je vruće i želite samo da sklonite kosu sa lica. Uzmite manji pramen sa strane i napravite riblju kost pletenicu. Ostatak kose prebacite sa strane i pletite francusku pletenicu. Zatim prebacite riblju kost pletenicu iza glave i ubacite je u francusku pletenicu. Izvucite i jednu i drugu pletenicu da bi dobile na teksturi i to je to.


12.     Pigtail pletenice – Hailey Boldwin
Radi se o kikica pletenicama koje su veliki hit u svetu. Podelite kosu na dva dela i ispletite dve danske pletenice. Povežite ih gumicom i  raširite da dobiju na volumenu.


13.    Pletenica izgubljena u kosi – Blake Lively
Ispletite jednu pletenicu sa strane, vežite je gumicom, raširite i povežite zajedno sa ostatkom kose u labavi konjski rep. Možete staviti i ukrasnu šnalu u kosi kao što to čini predivna Blake Lively.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име