Zar nije divno kada lepo našminkani i doterani privlačite pažnju prolaznika? Pritom ne mislimo na raznobojne senke za oči i karmine već na jedan i jedinstveni ajlajner.  Ajlajner već duže vreme predstavlja sastavni deo nesesera svake dame. On Vam u svakom trenutku može obezbediti izgled fatalne zavodnice i to najčešće u kombinaciji sa crvenim karminom i maskarom. Ajlajneri su hit ove sezone. Mogu biti deo i dnevne i večernje šminke. Za leto se preporučuju vodootporni ajlajneri. Zato Vam predlažemo da već sada uzmete svoj omiljeni ajlajner u ruke i isprobate ove kreativne načine nanošenja ajlajnera koji će, prema mišljenjima svetskih šminkera, biti veoma popularni tokom leta 2016 godine.
1.    Egipadski stil nanošenja ajlajnera
Smatra se da su ajlajner prvi koristili Egipćani i to pre svega iz zdravstvenih razloga da bi zaštitili oči od infekcija koje su bile česte u dolini reke Nila. Upotrebljavali su ga i muškarci i žene  tako što su njime iscrtavali ceo krug oko oka. Danas egipadski stil nanošenja ajlajnera uglavnom asocira na Kleopatru. Postoji više načina nanošenja ajlajnera u ovom stilu. Uglavnom se zasniva na dve linije jedna koja potpuno uokviruje oko i izvlači se u spoljnjem uglu oka ka slepoočnici i druga iznad oka tojest u pregipu koja se takođe paralelno sa predhodnom izvlači ka slepoočnicama.

 egipadski stil nanosenja ajlajnera
2.    Dupli ajlajner stil
Ovde se takođe radi o dve linije ajlajnerom. Jedna ide po gornjoj, a druga po donjoj trepavici, zadebljane su od sredine oka i spajaju se u spoljnjem uglu oka tako da podsećaju na usta ribe.

 dupli ajlajner stil
3.    Stil 60 – tih
Ako želite da oživite izgled kakav su imale dame 60-tih godina onda će Vam svakako biti potreban ajlajner koji je tada bio veliki hit. Koraci na slici precizno opisuju postupak nanošenja ajlajnera u stilu 60-tih godina prošlog veka.
 nanosenje ajlajnera u stilu 60 tih
4.    Jednostavni cat eyes
Mačkasti pogled je u trendu već više sezona, a nosiće se i tokom leta 2016. Sa ovako suptilnim nanošenjem ajlajnera možete ići i na posao.

 jednostavne cat eye
5.    Dupla krila ajlajnerom
Ovakvo nanošenje ajlajnera je takođe bilo prisutno u Starom Egiptu. Podrazumeva izvlačenje dve linije ajlajnerom jedne po gornjoj i druge po donjoj trpavici. Linije su u spoljnim uglovima očiju paralelne.

dupla linija ajlajnerom
6.    Krila ajlajnerom u dve boje
Izaberite crni ili teget ajlajner i uokvirite oko sa obaveznim izvlačenjem krila. Zatim uzmite svetliji ajlajner i izvučite ga tik uz tamniji  po gornjem kapku.

krila ajlajnerom u dve boje
7.    Amy Winehouse stil
Amy Winehouse je imala moćan glas, ali se isto tako i upadljivo šminkala. Koristila je ajlajner na veoma kreativan način. Iznad gornje trepavice je izvlačila zadebljano krilo, a ispod donje trepavice je stavljala tačkice.

 Amy Winehouse stil nanosenja ajlajnera
8.    Smokey oči
Uz pomoć ajlajnera i bez upotrebe tamnijih senki možete postići veoma popularan zadimljeni pogled ili smokey oči.

smokey oci uz pomoc ajlajnera
9.    Block eye
Ovaj stil nanošenja ajlajnera takođe potiče iz Starog Egipta. Ovoga puta imamo dve linije iznad gornje trepavice koje su u spoljnim uglovima oka paralelne, ali prave i  ispunjene ajlajnerom.

block eye

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име