Mnoge dame imaju problem sa gustom kosom koju nikako ne mogu da ukrote. Zato stavljaju dosta ulja ne bi li smanjili volumen i kosu koliko toliko obuzdali. Međutim, rešenje je u stepenastom šišanju i tanjenju kose u onim delovima u kojima je potrebno smanjiti volumen. To su najčešće delovi kose sa strane i pozadi. Izbegavajte da tanjite kosu pri vrhu jer će onda frizure delovati neuredno. Damama sa gustom kosom lepo stoji duga kosa, frizure srednje dužine kao i neke kratke frizure. Ovom prilikom Vam predstavljamo popularne frizure za gustu kosu.
1. Duga ravna kosa sa slojevima koji uokviruju lice
Ukoliko imate ravnu i gustu kosu i želite frizuru kao Jennifer Aniston onda je potrebno da naglasite slojeve koji se nalaze napred i u predelu šiški. Cilj je da slojevi prate oblik lica i lepo ga uokviruju. Ispod brade slojeve možete malo uviti kako bi frizura izgledala dinamičnije.

duga ravna kosa sa slojevima koji uokviruju lice
2. Duga slojevita kosa
Ako Vam je kosa talasasta i gusta onda je šišajte slojevito i napred i pozadi kako biste je stanjili i dali joj lep oblik. Talase fokusirajte na donjem delu kose.

 duga slojevita frizura
3. Duga kosa sa šiškama
Tupe i  duže šiške kod guste kose odlično funkcionišu jer vizuelno celu frizuru čine urednijom i lepšom. Šiške bi trebalo da budu malo ispod obrva, da nemaju previše naglašene krajeve i da odgovaraju obliku lica. Ostatak kose naravno šišajte stepenasto sa kraćim slojevima oko lica. Cilj je da zadržite volumen na krajevima kose.

duga kosa sa tupim siskama
4. Moderna shaggy frizura
Moderna shaggy frizura sa puno kraćih slojeva i retkim šiškama takođe lepo stoji damama sa gustom kosom. Kraći slojevi će stanjiti kosu, oduzeti joj višak volumena i dati potrebnu svežinu.
moderna shaggy frizura
5. Asimetrični lob
Damama sa gustom kosom se preporuju asimetrične varijante bob i lob frizura. Najbolje je da kosa pozadi bude stepenasto šišana i kraća, a napred duža i prati oblik lica. Šiške prebacite sa strane i blago ih uvijte ili stilizujte na željeni način dok su još vlažne.

asimetricni lob
6. Duga kovrdžava kosa
Gustu kovrdžavu kosu bi takođe trebalo šišati slojevito kako bi se stanjila u predelu lica i pozadi. Ispod lica je ne tanjite, ali je poželjno da krajevi kose budu neravni.

 duga kovrdzava kosa
7. Duža piksi frizura
Za gustu kosu se preporučuju piksi frizure koje će naglasiti profil, istaći volumen tamo gde je potrebno, a smanjiti ga tamo gde smeta. Istaknite šiške i po potrebi stilizujte ih na različite načine.

piksi frizura

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име