–    Maske od svežeg voća
Krajem proleća i leti okruženi smo raznovrsnim voćem i povrćem. Ove zdrave namirnice su pune antioksidanata, vitamina i voćnih kiselina i treba ih jesti dok su sveže. Međutim, voće se može upotrebiti za tretman kože jer podmlađuje i hidrira kožu. Naročito se od voća preporučuju jagode i borovnice jer izuzetno efikasno utiču na zdravlje i lepotu kože.

1.    Piling od jagoda

–    iseckati 2  sveže jagode na komade
–    dodati 1 kašiku belog šećera
–    mešati dok se ne dobije roze masa u obliku paste
Ovom pastom od jagoda masirajte čistu, vlažnu kožu blagim kružnim pokretima oko dva minuta. Zatim isperite mlakom vodom i osušite.
Jagode sadrže prirodne kiseline koje podstiču odvajanje  izumrlih ćelija kože sa površine kože, a sitne semenke i šećer uklanjaju oljuštenu kožu i čine je svetlijom, glatkom i sjajnom.

2.    Tretman jagodama protiv akni

–    Izgnječite u ¼  šolje sveže jagode
–    Dodajte ¼ šolje običnog jogurta ili pavlake
–    Izjednačite masu u blenderu dok ne postane glatka.
Nanesite smesu na čistu i suvu kožu i nakon 15 minuta isperite mlakom vodom. Jagode su prirodni izvor salicilne kiseline koja je ključni sastojak u borbi protiv akni. Ovim tretmanom sa jagodama se  razgrađuju i odčepljuju pore i uklanjaju akne. Jogurt ili pavlaka koji su deo ove smeše deluju kao prirodni hidratanti jer koži daju enzime i ulja i samim tim je poravnjavaju, poboljšavaju njenu ukupnu teksturu i daju joj zdrav i sjajan izgled.

3.    Maska od borovnica za suvu kožu

–    ¼ šolje borovnice
–    ¼ šolje jogurta
–    Mešati blenderom dok se ne dobije glatka masa.
Nanesite smešu na čistu i suvu kožu i nakon 10 do 15 minuta isperite hladnom vodom i osušite. Borovnice su pune antioksidanata koji smanjuju pojavu sitnih bora, hidriraju kožu i stimulišu proizvodnju kolagena. Jogurt koži daje potrebne enzime i ulja i deluje kao prirodni ovlaživač. On takođe smanjuje veličinu pora, poboljšava ukupnu teksturu kože i daje koži zdrav izgled i sjaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име