Moda sedamdesetih godina je bila veoma raznovrsna. Karakterišu je različiti stilovi odevanja koji su proistekli iz buntovnih pokreta i muzičkih pravaca koji su dominirali tih godina ( hipi, disko, rok, pank). Dame nisu imitirale jedna drugu već su kroz garderobu želele da izraze svoje mišljenje  o globalnim dešavanjima. Slobodno su nosile provokativnu odeću i mini suknje u toku dana, a uveče muška odela i zvonare. I danas su kako na modnim pistama tako i na ulicama prisutni trendovi sedamdesetih. Pogledajte neke od najupečatljivijih.
1.    Zvonare
Ovog proleća pored uskih farmerica nosiće se i zvonare. Opuštenije su, udobnije i lepo se uklapaju sa ostalim komadima odeče.

  Zvonare
2.    Geometrijski print
Pored cvetnog, animal i ostalih printova ove sezone je veoma aktuelan i geometrijski print i to u zemljanim bojama.

 Geometrijski print
3.    Duboki dekolte
Mnoge poznate dame među kojima prednjači Jennifer Lopez skoro na svim bitnim dešavanjima nose haljine sa dubokim dekolteom. Sa ovim dekolteom izgledaćete glamurozno i seksi.

 Duboki dekolte
4.    Velike naočare sa obojenim staklima
Danas je trend što veće naočare za sunce to bolje. Takođe nose se i naočare sa obojenim staklima. Prilagodite oblik i boju svom outfitu jer se ovakve naočare nose podjednako i u svečanim i u kežual prilikama.

  Velike naočare sa obojenim staklima
5.    Rese
Mnoge dame vole da nose odeću i modne detalje sa resama jer one u isto vreme izgledaju i glamurozno i kežual. Zato ovog proleća obavezno nabavite nešto sa resama.

 Rese
6.    Haljina sa preklopom
Haljine sa preklopom nose dame širom sveta. Prikladne su za leto i plažu, ali se mogu nositi i u svečanim prilikama.

  Haljina sa preklopom
7.    Heklano
Heklani detalji na odeći su u trendu već nekoliko  sezona. Međutim, ovog proleća i leta nosiće se heklani sportski grudnjak. Izgleda nežno i suptilno i savršen je za plažu.

Heklano
8.    Sandale sa platformom
Zbogom bolnim štiklama i zdravo funkcionalnim platformama. Ove sandale su udobnije i mogu se slobodno kao i visoke potpetice  nositi uz svečanu i provokativniju odeću.

 Sandale sa platformom

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име