Kao što frizura treba da odgovara obliku lica isto tako i boja kose mora biti u skladu sa bojom tena. U suprotnom možete izabrati nijansu koja Vas čini starijom, umornom i bledunjavom. Zato ukoliko želite da znate koja Vam boja kose najbolje stoji morate najpre da odredite boju tena.
–    Kako da odredite boju tena?
Najčešće se sve boje tena mogu svrstati u dve velike grupe, a to su topli i hladni tonovi. Da biste odredili kom tonu Vi pripadate možete koristiti različite metode. Ako Vam lepše stoje žuta i crvena boja onda imate topli tip kože. Ako Vam lepše stoje zelena, plava, bela i srebrna boja onda imate hladni tip kože.
Jedan od najčešćih načina za utvrđivanje boje kože jeste uz pomoć vena. Posmatrajte boju vena na donjoj strani podlaktica na prirodnom suncu. Ako su vene plave onda imate hladni tip kože. Ako izgledaju zelenkasto ili žuto onda imate topli tip kože.
–    Kako da izaberete boju kose
Topli tip kože imaju dame sa žutim ili zlatnim tenom, a hladni tip kože imaju dame sa ružičastim i bež tenom. Obično važi pravilo da toplom tipu kože odgovaraju tople nijanse boje za kosu i obrnuto, mada postoje odstupanja od ovih pravila.
1.    Ako Vam je koža lica svetla i čista i lako rumenite pri čemu dobijate zlatno žutu ili nijansu boje breskve u obrazima, a oči su Vam u nijansi od svetlo plave do zelene boje onda Vam lepo stoje sledeće nijanse kose: zlatno plava, svetlo žuta, zlatno smeđa, medeno plava, bakarna, jagoda plava i zlatno crvena. Izbegavajte tamne i pepeljaste nijanse boje za kosu.


2.    Ako Vam je lice ružičasto sa plavim ili ljubičastim nijansama u obrazima, a oči plave, zelene ili smeđe onda birajte pepeljasto plavu, pepeljasto smeđu i platinasto plavu boju a izbegavajte mahagoni, bakarnu i svetlo plavu nijansu boje za kosu.


3.    Ako imate izuzetno svetlu put i tamno smeđe oči onda birajte nijanse u rasponu od crne do plavkasto crne i od tamno smeđe do srednje smeđe, takođe i pepeljaste nijanse dolaze u obzir.  Izbegavajte crvene pramenove kao i žućkasto zlatne nijanse boje za kosu.
Ove sezone u trendu je sombre tehnika farbanja kose. Dobra strana ove tehnike je što je univerzalna i lepo stoji damama kako sa toplim tipom kože tako i sa hladnim tipom kože.  Zato se slobodno možete opredeliti za sombre frizuru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име