Malo ko bi poverovao da su najplaćenijeg i najpoželjnijeg glumca današnjice Robert Downey Jr. producenti odbili i okarakterisali na ovaj način. Ali, to je istina. Pročitajte zašto i još par činjenica koje niste znali o ovom glumcu.

U vreme kada je počinjao svoju karijeru u Holivudu nije bilo nimalo lako nametnuti se producentima koji nešto znače i koji bi mogli da poguraju karijeru mladom glumcu uzlaznom putanjom. Na kastinzima nije oduševljavao i njegov način glume su mnogi producenti karakterisali sa – dosadnim. Naravno, postoji i pozadina o kojoj se ne priča puno. Mladi Robert Downey JR. je proveo skoro godinu dana u zatvoru izdržavajući kaznu za korištenje narkotika. Bio je i pacijent klinika za odvikavanje od štetnih narkotika. Oreol glumca kvarila je činjenica da je bio često karakterisan kao problematičan i to su producenti najčešće imali u vidu. Mnogo talenata je na taj način nestalo ali ne i Downey.
Po Forbsovoj listi iz 2013. godine, on je prvi po zaradi u Holivudu i trenutno je hit glumac čija pojava daje sigurnost da će film uspeti bar kod publike. Kakav filmski preokret, zar ne?

Sa drogom je praktično došao u dodir kada je imao 8 godina

Njegov otac Robert Downey Sr. je bio režiser koji je režirao puno underground filmova u Greenwich Village počev od 1960. godine. Svom maloletnom sinu pružio je priliku da se oproba pred platnom 1970 godine u ostvarenju Pound. Tako mladom, nesmotreni otac je čak dozvolio da povuče dim marihuane. Imao je svega 8 godina.

On je jedini iz glupe glumaca koji su nastupali u Saturday Night Live koji je nominovan za Oskara

Iako je učestvovao u Saturday Night Live samo jednu sezonu, ostavio je odličan utisak. Mnoga poznata imena poput Joan Cusack-a, Dan Ackroyd-a, Albert Brooks-a bili su učesnici SNL-a i dobijali kanije  u svojim karijerama nominacije za prestižnu filmsku nagradu, ali jedino je Robert Downey Jr. dobio Oskara.

Robert Downey Jr ima jedan solo album

2004 godine glumac je objavio solo album pod nazivom Futurist. Sam glumac je album okarakterisao kao album namenjen filmu. U pitanju je džez pop sa elementima klasične muzike.

 

1988 godine kupio je kuću Čarlija Čaplina

Te godine je živeo punim plućima uživajući u plodovima popularnosti i novca nije nedostajalo. Upravo u to vreme je i kupio kuću Čarlija Čaplina.

Odelo u kom je glumio u ostvarenju Less Than Zero je zakopao u bašti

Kako bi i simbolički prekinuo vezu sa jednim periodom svog života, on je u bašti zakopao odelo u kom je glumio u filmu Less Than Zero. Protiv uroka ili čisto hir, vidimo da je uspelo.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име