Nije lako osloboditi se viška kilograma. Potrebna je dobra volja, upornost i trud. Pre svega ishrana treba biti bazirana na niskokaloričnim namirnicama kao i na namirnicama bogatim hranjivim materijama. Međutim postoje i neke druge stvari na koje treba obratiti pažnju. Pogledajte sledeće savete za brzo mršavljenje.

–    Hodanje je efikasan metod za mršavljenje i idealan način da se sagori višak kalorija u organizmu.
–    Pijte dosta vode jer poboljšava metabolizam ( sagoreva masti i pretvara ih u energiju), čisti organizam od štetnih materija (deluje kao antioksidant) i zavarava glad (ako pijete više vode na dan osetićete manju potrebu za hranom).
–    Spavajte najmanje 8 sati dnevno. Gubitak sna izaziva glad  i može dovesti do preteranog konzumiranja hrane.
–    Vodite beleške o tome šta i koliko jedete u toku dana. Vaš organizam je uređeni sistem pa bi i ishrana trebalo da bude uređena i uravnotežena.
–    Vodite računa o veličini obroka. Zaustavite se sa jelom kad ste siti, a ne kad Vam je tanjir prazan. Smatra se da je normalna veličina obroka ona koja staje na Vaš dlan.
–    Ne jedite beli hleb. Umesto njega uzmite crni ili integralni hleb jer oni imaju dosta vlakana koji pomažu u varenju hrane.
–    Ne pijte gazirana i alkoholna pića već niskokalorične voćne sokove ili samo vodu.
–    Stavljajte manje hrane u usta i lepo je sažvaćite. Enzimi u pljuvački pomažu u lakšem varenju hrane i pre ćete osetiti sitost.
–    Ako želite da smršate ne preskačite doručak. Idealan doručak je sa puno složenih ugljenih hidrata. Na primer ovsene pahuljice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име