Sedamdesete godine dvadesetog veka se pamte po hipi pokretu, disko muzici, neonskim bojama, zvonarama, dugim suknjama, platformama, vrućim pantalonicama. Vladala je velika sloboda po pitanju izgleda tako da su i muškarci kao i žene nosili puštenu, dugu kosu. Žene su često pravile kikice ili su šiške nosile sa strane. Krajem sedamdesetih je pored već pomenute ravne kose sve prisutnija  voluminozna i talasasta kosa, kao i paž frizura u obliku kacige.

Međutim, moda se vraća tako da se mnoge od pomenutih frizura nose i danas samo su malo modernije i prilagođenije savremenom načinu života.
Šiške sa strane u stilu 70-tih se jednostavno prave. Važno je samo da kosu namestite tako da prikrije jedno oko. Ova frizura se najbolje slaže sa šljaštećom senkom za oči.
1.    Da biste postigli ovakvu retro frizuru potrebno je krenuti sa vlažnom kosom. Zato operite kosu na uobičajen način. Fenirajte kosu okruglom četkom kako biste joj dali potreban obim i teksturu. Dok fenirate deo oko čela prstima kosu terajte sa strane.
2.    Da biste postigli dodatni volumen i punoću i namestili frizuru na pravi način koristite sprej za kosu. Znači bitno je da  prednji deo kose bude sa strane i da prikrije oko i ide iza uveta. Možete po pramen  kose prebaciti ispred oba uveta kako biste ovoj frizuri dodali takozvani blagi dečački dodir.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име