Nakon slip haljina sada su u trendu slip suknje. Pogledajte savete kako ih možete kombinovati tokom 2023 godine.

 slip suknje
Danas na tržištu postoje raznovrsni modeli suknji pa se prilikom njihovog odabira možemo čak i zbuniti. Naravno, pored mini, midi i maksi dužine, u ponudi su i suknje od različitog materijala Kao što su teksas, kargo, tvid, taft, šifon. Ali možda su najsvestraniji materijali za suknje saten ili svila. Slip suknje su obično i napravljene od ovih materijala, tradicionalno su dizajnirane da se nose kao donji veš, ali su vremenom evoluirale i postale deo elementarnih odevnih komada.

Bez obzira na porub, slip suknje grle bokove i labavo se šire oko nogu. Što se tiče stajlinga, idu uz sve od majice kratkih rukava ili na bratele tokom leta pa sve do debljih džempera tokom zimskih meseci.

Slip suknje su takođe raznovrsne kako po dezenima tako i po bojama pa je zato potrebno odvojiti vreme kako biste izabrali onu koja vam najbolje pristaje. Zato se nadamo da će vam sledeći saveti kako nositi slip suknje biti od pomoći.

1.Slip suknje kao deo kežual kombinacija

kezual slip suknje
Ključ u nošenju adekvatne kežual ili ležerne odeće jeste u odabiru pravih kežual odevnih komada koji odgovaraju vašem stilu odevanja. Možete kombinovati svoje omiljene majice sa slip suknjama i uz to uklapati patike.

 uz patike

Ako vam pritom kežual kombinacija izgleda monotono ili jednobojno onda možete dodati neki trendi detalj poput šešira ili kaubojskih čizmi koje se takođe prelepo slažu sa slip suknjama. Umesto da uvučete majicu možete je podići iznad suknje i vezati u čvor.

2.Elegantne odevne kombinacije

 slip suknje uz sako
Da biste transformisali svoju ležernu odevnu kombinaciju u elegantniju potreban vam je neki poseban odevni komad koji će podići celokupni outfit na viši nivo. Taj posebni odevni komad može biti blejzer, visoke potpetice ili i jedno i drugo.

 elegantno

Obucite blejzer uz slip suknju i stavite kaiš oko blejzera.Dobićete elegantnu odevnu kombinaciju koju možete nositi na posao, na poslovni intervju, na ručak sa prijateljicama ili kolegama. Ako je hladnije uz sve to umesto visokih potpetica možete kombinovati čizme.

3.Slip suknje kao deo poslovnih kombinacija

 slip suknje uz kosulju
Slip suknje se takođe preporučuju i kao deo poslovne garderobe. One će se savršeno uklopiti uz klasične košulje kao i bluze na zakopčavanje. Uz to ide blejzer ili kaput ako je hladnije kao i kaiš oko struka, štikle i naočare za sunce.

 poslovno

Ako želite da izgledate manje formalno onda slobodno vežite krajeve košulje u čvor, ali tako da prekrijete kožu odnosno da se ona ne vidi između suknje i košulje.

Kada je u pitanju odabir prave slip suknje jedan od najvažnijih faktora koji treba imati u vidu jeste materijal. Rekli smo da ove suknje dolaze od satena ili svile. Međutim, modni stilisti preferiraju više svilu nego saten, odnosno sintetičku tkaninu jer je nežnija i izgleda luksuznije. Mada tome u prilog ide i činjenica da većina svilenih odevnih komada zahteva hemijsko čišćenje što nije baš najpraktičnije rešenje.

4.Večernje odevne kombinacije

 romantične slip suknje
Slip suknja će vam pomoći da na romantičnoj večeri sa svojim partnerom izgledate lepo, koketno i ženstveno. Možete je kombinovati uz bluzu u istoj boji tako da sve izgleda kao komplet.

 uz džemper

Još lepše je kada slip suknju nosite uz mekani džemper od kašmira. Džemper možete prebaciti preko suknje ili ugurati u nju. Kao dodatak dovoljan je neki romantični nakit poput ogrlice, narukvica, naočara za sunce sa mačkastim okvirom.

5.Kombinacija za noćni provod

 za nocni provod
Uz nekoliko dodataka možete svoj izgled transformisati od jednostavnijeg do oštrijeg i smelog. Nošenje kožne jakne uz slip suknju čini da izgledate žestoko posebno uz dodatak combat čizama i crnih naočara za sunce. Za žešći i butovniji izgled izaberite slip suknju sa animal printom.

 provod

6.Slip suknje kao deo jutarnjih odevnih kombinacija

 burgundi
Ove suknje su uvek dobar izbor da dočaraju jutarnje vibracije. Kombinujte ih uz nežne i meke bluze ili kardigane. Od obuće dobro će se uklopiti elegantne cipele ili čizme sa štiklom, mada se uvek možete opredeliti i za klasične bele patike.

 zelena
Slip suknje mogu biti različitih dužina mada su najudobnije i najpraktičnije one midi ili maksi dužine. Veoma su raznovrsne i kada pronađete onu pravu sigurno će vam postati najomiljeniji komad koji možete uklapati uz majice, džempere, čizme, patike i ostale odevne komade iz svog garderobera.