Bez pogovora, srebrna boja kose je bila jedna od nijansi o kojoj se najviše pričalo tokom 2022 godine. Njena popularnost i dalje raste i sigurno će biti vodeći trend i tokom proleća i leta 2023 godine.

 srebrna boja kose
Ako pitate frizere koja boja kose će dominirati tokom 2023 godine većina će reći seda, siva ili srebrna boja kose. Ne samo da ćemo prihvatiti svoje prirodne sede već ćemo se i farbati u ovu neobičnu, ali moćnu nijansu.

 Oyster grey
„Oyster grey“ ili ostriga siva je boja kose koja je bila veliki hit tokom 2022 godine, ali će se i dalje nositi. U pitanju je svetlo biserno srebrna boja kose koja predstavlja jedinstvenu mešavinu hladnih tonova, platinasto plave nijanse sa svetlucavim naznakama srebra i ljubičastih tonova koji podsećaju na unutrašnji oblog školjke ostrige. Stvara sofisticiran i moderan izgled jer se savršeno dopunjuje sa širokim spektrom boja kože i odličan je izbor za svakoga ko želi da eksperimentiše sa netradicionalnim bojama kose koje pritom nisu previše smele i dramatične.

 srebrna boja kose

Ultra sjajni sedefasti sjaj ovu nijasnu srebrne boje kose podiže na viši nivo. Laka je za održavanje samo je potrebno redovno koristiti maske za kosu i regeneratore za podsticanje sjaja.

 srebrnasti pramenovi
Svilenkasto srebrna boja kose predstavlja savršenu alternativu platinasto plavoj kosi. Pored farbano sive primetili smo i dosta hibridnih nijansi koje uključuju prirodne sede koje su na adekvatan način naglašene tokom farbanja. Mnoge žene prihvataju sivu boje kosu čiji specifičan sjaj je naglašen upotrebom odgovarajućih tonera i šampona. Cilj je postići mekše i svetlucave balayage pramenove.

 sa baby siskama
U prilog popularnosti srebrno sive boje kose ide i činjenica da se mnogi poznati brendovi trude da ponude što kreativnije i zdravije proizvode koji će održavati i naglasiti sivu ili sedu kosu.

 od metalik do sive
Ako ste spremni za promenu bilo da je to u pitanju prelazak na platinastu nijansu ili pak srebrnu boju kose postoje ipak neka pravila koje bi trebalo uzeti u obzir.

 srebrna ombre
Kao prvo, brinetama nije lako da postanu platinaste plavuše ili srebrnokose pogotovo ako imaju tamno smeđu nijansu. Nju je predhodno potrebno posvetliti do čisto belo plave, a zatim tonirati mešavinom personalizovanih sivih tonova.

 sivi lob
Srebrna boja kose bi trebalo da se i po nijansi prilagodi boji kože. Cilj je naglasiti ten, a ne učiniti ga još bleđim i „ispranim“. Zato je bitno napraviti pravi balans između tena i sive kose. Oni koji imaju žućkastije ili hladnije tonove kože teže nose srebrnu boju kose. Dok sa druge strane srebrna boja kose izgleda prelepo uz topliji ten i ružičaste tonove kože.

 loknasta srebrna boja kose
Najbolje je do srebrno sive kose dolaziti postepeno. Strpljenje je veoma bitno da biste dobili savršeno sivu boju kose. Ne izbeljujte kosu odjednom već postepeno preko balayage pramenova. Ovo je pogotovo dobra opcija za one sa tamnijom bojom kose. Napravite suptilnije prelaze sa više izbeljenih pramenova. Takođe, da ne biste uništili kosu frizeri savetuju da je ne izbeljujete sami kod kuće već da se obratite profesionalcima.

 balayage bob
Ako želite u potpunosti srebrnu boju kose od korena do krajeva kose onda se pripremite i za malo neprijatnosti. Ta neprijatnost se odnosi na blagi osećaj peckanja od izbeljivača. Na ovaj način se i slabi tonalitet kose. Srećom boja će izgledati perfektno i obnoviće se kvalitet kose ukoliko se ošišate na kratko kao što je piksi frizura.

piksi srebrna boja kose
Toner je srebrnokosama najbolji prijatelj. Nakon izbeljivanja, da biste postigli savršenu nijansu sive, neophodno je toniranje kose. Siva, ako nije redovno tonirana može vremenom da dobije zelenkaste, mesingane tonove. Srebrna boja kose zahteva toniranje na svake dve do tri nedelje da bi što duže zadržala boju i svoj sedefasti sjaj.

 sa tonovima lavande
Kosu možete tonirati i sami kod kuće uz pomoć ljubičastog šampona i balzama. Važno je napomenuti da preterano toniranje može dovesti do pojave plavih i ljubičastih tonova na pramenovima kose pa je najbolje početi sa malom količinom tonera ili ljubičastog šampona i postepeno ga po potrebi dodavati više.

 tamnija pri korenu
Kao što smo napomenuli izbeljivanje kose može da ošteti vlasi koje postaju suve i izhabane. Zato je kosu potrebno tretirati odnosno obogatiti hranjivim materijama i to od korena do krajeva kose. Za to se koriste odgovarajuće maske za kosu.

 luksuzna srebrna boja kose
Pronađite kvalitetnu masku koja će prodreti direktno u vlasi i isporučiti im potrebnu količinu vitamina i minerala kao i druge korisne sastojke koji pomažu u popravljanju oštećene kose i spečavaju njeno lomljenje posebno nakon tretiranja farbom za kosu.

seksi srebrna boja kose

Bez obzira da li imate kovrdžavu, ravnu, gustu ili finu kosu, korišćenje maske za kosu jednom ili dva puta nedeljno može da napravi primetnu razliku u zdravlju i vitalnosti vaših srebrnastih pramenova. Preporučuju se maske na bazi divljeg đumbira jer rade na jačanju i hidrataciji kose.