Starenje je prirodan proces i ne može se zaustaviti, zato je tu šminka koja podmlađuje odnosno koja će učiniti da vaše lice uprkos starenju I dalje izgleda sveže I mladalački.sminka koja podmladjuje
Godine se ne mogu zaustaviti, ali su zato na sreću ženama u današnje vreme dostupni razni trikovi koji će ih vizuelno učiniti barem do deset godina mlađe. To su razni trikovi vezani za način oblačenja, za fruzure kao i šminka koja podmlađuje. Takođe možete promeniti način života kao I ishranu I samim tim izgledati energičnije I zadovoljnije. Neka istraživanja su pokazala da mnogi ljudi sa godinama bolje izgledaju nego kada su bili mlađi. To opet ima veze kako sa negom lica I tela tako I sa radom na sebi odnosno sticanjem samopouzdanja i iskustva.
Ranije smo pričali o frizurama koje podmlađuju, a sada vam predstavljamo trikove kako se treba šminkati da biste izgledali i do deset godina mlađe. Pogledajte o kojim je trikovima reč.

1.Šminka koja podmlađuje i ujednačava tensminka koja podmladjuje i ujednacava ten

Obično nakon 30 – te godine života kod žena se javlja problem sa neujednačenim tenom kože lica. Poznati šminkeri savetuju da slobodno u predelu iznad I ispod oka nanesete obimnije kremu za izbeljivanje lica, a da zatim uz pomoć BB kreme ispravite I ujednačite ten tamo gde je to potrebno. Nakon toga pređite na bronzer I rumenilo. Ako je potrebno popunite obrve uz pomoć olovke, a zatim ajlajnerom u gelu I maskarom definišite područje oko očiju.

2.Kako se rešiti tamnih mrlja ispod očiju i obezbediti bolju simetričnost licatamne mrlje i simetricnost

Za tamne mrlje ispod očiju najbolje je koristiti korektor na bazi narandžaste boje I naneti ga na tamne mrlje tačno ispod donje linije trepavica. Zatim stavite kremu za izbeljivanje ispod oka u obliku trougla, ali tako da zahvatite suznu kao I malo ispod suzne linije oka. Za simetričnost lica potrebno je naneti puder na nosu I usnama I zatim sve lepo ujednačiti. Da biste obezbedili simetričnost samih usana koristite olovku za usne.

3.Šminka koja podmlađuje i rešava problem tankih trepavica i obrvatanke obrve i usne

Nakon nanošenja prajmera I izjednačavanja tena sledi definisanje trepavica i obrva. Iscrtava se linija gel ajlajnerom iznad trepavica, nanosi se maskara I stavljaju veštačke trepavice. Zatim se popunjavaju obrve olovkom koja je u istoj boji kao i obrve.

4.Definisanje područja oko očijusminka koja podmladjuje definisanje ociju

Za područje oko očiju treba koristiti adekvatnu šminku jer su tu bore uglavnom najviše prisutne. Zato u tom području nikada ne nanosite puder u prahu. Ispod oka u obliku trougla nanesite kremu za izbeljivanje, a zatim uz pomoć podloge sa potpunom pokrivenošću I bronzerom konturišite lice, posebno naglašavajući jagodice koje zatim istaknite rumenilom. Na taj način će oči doći do izražaja. Ako imate problem sa spuštenim kapcima ili sitnim očima onda je poželjno naneti ajlajner, maskaru koja produžuje trepavice ili stavite veštačke trepavice da bi se oči posebno naglasile I otvorile.

5.Šminka koja podmlađuje i postiže čvrstoću Iicasminka koja podmladjuje cvrtoca lica

Za korigovanje I ulepšavanje lica koristite korektor. Njega posebno nanesite oko usana gde se stvaraju nabori. Zatim uz pomoć bronzera i rumenila definišite strukturu obraza da bi izgledali vizuelno zategnutiji. Ako je potrebno popunite obrve I nanesite maskaru za produženje trepavica , a izbegavajte onu maskaru za zapreminu da ne bi stvarala grudvice po trepavicama.

6.Problem sa opuštenim kapcima i gubitkom zapremine usanaoci i usne

Veoma čest problem koji se javlja sa godinama jeste gubitak elastičnosti kože oko očiju kao i volumena na usnama. Kremu za izbeljivanje nasetite na kapke, a zatim ajlajnerom I maskarom definišite I izdužite trepavice. Na taj način ćete otvoriti kapke I oči će doći do izražaja. Što se tiče usana, olovkom definišite usne, a uz pomoć balzama im dajte potreban sjaj i ispunite nabore čime će usne vizuelno izgledati punije. Koristite što prirodnije nijanse ruža kao što su roze tonovi kao I nijanse u boji kože.