Oduvek su maturske odevne kombinacije, kako u svetu tako i kod nas, bile inspirisane outfitima poznatih ličnosti koji diktiraju trendove. Na osnovu istraživanja tinejdžerskog časopisa „Seventeen Magazine“ izdvojilo se 17 maturskih trendova koji će sigurno dominirati na maturskim proslavama ove godine. Pogledajte o kojim je trendovima reč.
1.    Haljina kao iz bajke
Ove haljine su inspirisane filmom Pepeljuga koji je trenutno aktuelan. Radi se o prelepim balskim haljinama u roze i nežno plavoj boji. Njih jedino i možete nositi na maturi i osećati se bar na jedno veče kao princeza iz bajke. Uz ovu haljinu nakit i šminka treba da budu minimalni.

maturska  Haljina kao iz bajke
2.    Žuta boja
Žuta boja je u trendu ovog proleća. Zato ako birate haljinu za maturu umesto tamnijih opredelite se za ovu svetlu boju koja lepo stoji svim devojkama bezobzira na boju tena.

maturska haljina u zutoj boji
3.    Ukrašene haljine
U trendu su duže ili kraće metalik haljine sa glamuroznim dodacima kao što su šljokice, rese, perje, biseri, kristali. Ove haljine izgledaju fantastično pod svetlosnim efektima na plesnom podijumu. Nakit treba da bude minimalan.

maturska haljina sa ukrasima
4.    Haljine sa zanimljivim korsetom
Haljine sa naglašenim korsetom su u trendu ove sezone. Mogu biti duže ili kraće, šire ili uz telo.

maturske haljine sa instaknutim korsetom
5.    Crno bele haljine
Šik kombinacija crne i bele boje je veliki maturski hit ove godine. U obzir dolaze i haljine sa zanimljivim crno belim printom. Nosite ih uz crveni karmin.
crno bele maturske haljine
6.    Kombinezoni
Pored haljina dame za maturu ove godine traže i kombinezone. Izaberite svečanije kombinezone u vatreno crvenoj, glamuroznoj crno beloj ili providnoj boji. Kombinezoni izgledaju fantastično uz visoke potpetice.

kombinezoni za maturu
7.    Odelo
Odelo nije samo za muškarce. Postoji toliko različitih načina na koji ih možete nositi na maturi. Odelo sa uskim pantalonama i štiklama izgleda klasično i ženstveno. Leptir mašna takođe zamenjuje nakit, a veliki trend je i crop top ispod sakoa.

Odela za maturu
8.    Midi haljine
Ukoliko ne možete da se odlučite za mini ili maksi matursku haljinu onda odaberite midi dužinu. Ove haljine u zavisnosti od modela lepo stoje svim damama bezobzira na oblik tela. Za maturu se preporučuju midi haljine svetlijih boja, sa  karnerima, ukrašenim bratelama i sličnim dodacima.

Odela za maturu za maturu
9.    Bela boja
Bela maturska haljina je idealan izbor. U trendu je, a može u zavisnosti od materijala i oblika da Vas učini ženstvenom, privlačnom i romantičnom. Samo je lepo uskladite sa torbom, cipelama i šminkom.

Maturske haljine u beloj boji
10.    Metalik boje
Ukoliko želite da budete upadljivi i zasijate na maturi, a da ne nosite šljokice i druge dodatke onda izaberite haljinu u nekoj od metalik nijansi kao što su boja srebra, bronze i zlata.

maturske haljine u metalik boji
11.    U stilu 80-tih
Ponovo su aktuelni trendovi 80-tih. To znači da ove godine na maturi možemo očekivati smele printove kao što su zvezde, neon boje, karnere, asimetrične krojeve. Izgledaju zabavno i u skladu su sa maturskim duhom.

Maturske haljine  U stilu 80-tih
12.    Printovi
Haljine neobičnih printova izgledaju, zabavno, mladalački i potpuno su prikladni za maturu. Nosite ih uz  puštenu talasastu kosu ili jednostavni konjski rep.

maturske haljine sa printom
13.    Cut outs haljine
Ove haljine ističu obline pa su namenjene smelijim damama. Preporučuju se haljine sa prorezima u gornjem delu ili kod nogu sa strane, ali vodite računa da budu otmene, a ne neukusne i provokativne.

Cut outs maturske haljine
14.    Tamno i romantično
Čipka, šljokice i izvezeni cvetni detalji izgledaju romantično, sofisticirano i glamurozno na tamnijim nijansama kao što su tamno zelena, crna, teget, ljubičasta.

Maturske haljine u tamnoj boji
15.    Vintage i glamurozno
Ukoliko želite da budete zvezda na maturi onda izaberite haljinu koja odgovara glamuru Starog Holivuda odnosno stilu 50-tih. Nose se duge haljine u boji šampanjca , beloj ili teget boji.

  Vintage i glamurozno
16.     Sequin haljine
Šljašteće haljine su u trendu već nekoliko sezona. Uvek su dobar izbor jer ih pored mature možete nositi i u drugim svečanim prilikama. Radi balansa kombinujte ih u jednoj boji i uz minimalan nakit.

Sequin haljine za maturu
17.    U stilu 90-tih
Devedesetih se slobodno kombinovalo. To znači da za maturu možete nositi sivu asimetričnu haljinu uz vojničke čizme ili meku i slatku belu haljinu uz crne visoke potpetice. Takođe se preporučuje jednostavna bela haljina na bratele.

Maturske haljine U stilu 90-tih

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име