Naslovna Popularne Frizure Stepenaste frizure 2020 – Inspirativne slike sa instagrama

Stepenaste frizure 2020 – Inspirativne slike sa instagrama

0
10681
Stepenaste frizure 2020

Predstavljamo Vam stepenaste frizure 2020 koje možete slobodno isprobati ove sezone. Kao inspiracija Vam mogu poslužiti slike sa instagrama na kojima devojke širom sveta pokazuju svoje moderne stepenaste frizure 2020 godine. Ovo su u stvari slojevite frizure koje se mogu nositi na svim dužinama kose. Veoma su raznovrsne, tako da mogu da ih nose sve žene bez obzira na oblik lica i tip kose.

Ranije nisu bile toliko popularne jer su se uglavnom vezivale za shag varijante koje su karakterisale rock i pank scenu 2000 – te. Međutim, vremenom su se modernizovale, prilagodile najnovijim trendovima i sada su jedne od vodećih frizura. Iznanadiće te se koliko su svestrane i unikatne posebno na različitim dužinama kose, i boji kose. Zanimljivije su od ravno šišanih stilova jer slojevi ili stepeni nude atraktivne i razbarušene oblike koje licu daju jasnije definisane ivice i pritom se mogu na više originalnih načina oblikovati i prilagoditi svim prilikama.

Naročito se preporučuju ženama sa okruglim licem jer će ga slojevi vizuelno izdužiti i učiniti ovalnijim i to u kombinaciji sa bočnim šiškama. Takođe slojevi lepo oblikuju i četvrtasti kao i duguljasti oblik lica kojima se preporučuju duže šiške koje prelaze preko obrva i slojevi koji prate i uokviruju lice. Žene sa ovalnim lice su srećnice jer njima svi stilovi lepo stoje tako da biraju različite slojevite frizure.
Takođe pristaju i svakom tipu kose. Slojevito šišana gusta kosa, bilo da je u dva ili više slojeva, vizuelno izgleda tanje i privlačnije. Sa druge strane, tanka kosa uz pomoć slojeva dobija potreban volumen. Prirodno kovrdžava kosa se sa slojevima lakše struktuira i oblikuje.

Stepenaste frizure 2020 za kratku kosu

Postoje različite varijante slojevitih piksi i bob frizura. Bitno je da vam frizer odredi onaj nivo slojeva koji će najbolji ići uz vaš oblik lica, ali i stil života. Kod piksi varijanti se slojevi najčešće nalaze na vrhu kose ili u predelu šiški. Pri čemu se šiške na krajevima oblikuju da budu ili paperjaste ili špicaste. Slojeviti bob je raznovrsniji jer je i dužina kose veća pa se samim tim može na razne načine manipulisati slojevima.

Za srednju dužinu kose

Postoje veoma lepe slojevite varijante za srednju dužini kose. To opet zavisi od oblika lica i tipa kose. Gusta kosa se kraćim slojevima tanji, a retka kosa uz pomoć slojeva dobija potrebnu gustinu i volumen. Zanimljive su srednje dužine kose poput lob i shag stilova. Slojevi se lako mogu stilizovati i kod kuće. Dovoljno je da naglasite vrhove tako što ćete ih uviti uz pomoć prese u šire ili uže lokne i samim tim ih približiti ili odaljiti od lica. Ako su kraći slojevi možete i koren kose posebno definisati i dati mu potreban volumen. Isprobavajte sami da oblikujete slojeve jer ćete tako najlakše naći onaj stil koji vam najbolje pristaje. Kod srednje dužine i to kod tanke kose dobar su izbor i pramenovi u nekim popularnim nijansama kao što je karamel na braon osnovi.

Za dugu kosu

Za dugu kosu takođe postoji veliki izbor jednostavnih, slojevitih stilova. Ako imate sreće da vam je kosa duga i da pritom ne znate kako da je oblikujete onda izaberite slojeve. Slojevi su dobro rešenje da ukrotite svoju nestašnu dugu kosu. Slojevi ili stepeni dugoj kosi daju volumen i veću mogućnost oblikovanja. Konsultujte se sa frizerom oko odabira ili glatkih slojeva na leđima ili oko lica. Slojeve možete uravnotežiti dugim šiškama koje možete stilizovati sa bilo koje strane ili ih pustiti da budu ravne. Ne zaboravite na detalje. Stepeni bi trebalo da odgovaraju vašem stilu. Ili će frizuri dati neposredan, pomalo neuredan izgled ili elegantan. Više dužih slojeva se mogu mešati i preklapati što je dobar izbor za tanju kosu. Kada kratite kosu oko lica ,smestite slojeve tako da označe najlaskaviju tačku na vašem licu, to je najčešće predeo oko jagodica ili brade. Iako su stepenaste frizure za dugu kosu odraz boemskog stila one su toliko napredovale i modernizovale se da ih mogu nositi sve žene bez obzira na godine i stil života.