Sun bob je nova varijanta boba, kratke frizure koja ovih dana privlači veliku pažnju žena i pretenduje da postane veliki hit leta 2022.

 sun bob frizura
Kako su topliji dani sve češći žene traže jednosvaniju i odeću i frizure u kojima se neće mnogo znojiti, a opet će izgledati lepo i ženstveno. Zato i ne čudi da su kratke frizure poput piksi, boba i njihovih varijanti postale veoma tražene i popularne kod žena svih uzrasta. Sun bob je jedna od onih dorađenih i modernih varijanti paža koja pristaje ženama sa gustom kosom. Možemo slobodno reći da se ova frizura prilagođava vašem obliku lica, ali i vašoj teksturi i volumenu kose. Cilj je dobiti kao krajnji efekat kratku frizuru koja izgleda ženstveno, ali se veoma jednostavno održava.

Frizeri smatraju da jednom kada pronađete savršeni bob za vašu gustu kosu koji ćete moći prirodno da osušite ,a da pritom ne izgleda raščupano i nesređeno onda je to vaš sun bob ili osunćani bob sa kojim se možete bezbrižno kretati i odmarati tokom sunčanih i vrelih letnjih dana. Jedno rečju, bezbrižna, a opet poželjna i lepa frizura. Ovo su neke od varijanti kratkog osunčanog boba za gustu kosu koje vredi isprobati ovog leta.

1.Sun Bob

 sun bob
Slojevi i šiške su idealan način da svako ko ima gustu kosu može da se ošiša na kratko i da izabere upravo bob frizuru. Okrugli slojevi koji podsećaju na oblik sunca izgledaju predivno na prirodno gustoj i kovrdžavoj kosi.Upravo zahvaljujući ovim slojevima ili stepenima kovrdžava kosa dobija tu prirodnu sposobnost da prkosi gravitaciji, da gubi na težini, a da zadrži svoju pokretljivost i volumen.

Ovo je odlično rešenje bez obzira na vrstu kovrdža. Za čvrste kovrdže je odličan izbor sun bob sa zaobljenim slojevima i šiškama dok se kod labavijih kovrdža ili talasa preporučuju duži slojevi takođe u kombinaciji sa šiškama. Na taj način talasasta kosa dobija neverovatnu pokretljivost i volumen. Inače u ovom primeru radi se o dužem bobu koji je još poznatiji i kao lob.

2.Isprekidani stepeni i zavesa šiške

 isprekidani stepeni i zavesa siske
Ako razmišljate da skratite svoju dugu, gustu kosu koja ima pretežno ravnu teksturu onda se odlučite za isprekidane slojeve srednje dužine i zavesa šiške. Isprekidani slojevi u kombinaciji sa boemskim zavesa šiškama izgledaju veoma interesantno i moderno i prelepo će se uklopiti uz klasične letnje haljine i ostalu razigranu garderobu. Ova varijanta paža prati crte lica i u prvi plan ističe vaše oči, ali i usne.

3.Ultra kratki sun bob

 super kratki sun bob
Ultra kratki sun bob je bezvremenska frizura koja izgleda veoma šik. Uz malo modifikacije ovaj stil neverovatno dobro funkcioniše na gustoj kosi kod žena. Možete skratiti kosu pozadi do linije vilice i blago je saviti ka unutrašnjosti. Na taj način gusta kosa gubi suvišnu težinu i izgleda mnogo lakša za oblikovanje i stilizovanje. Za oblikovanje možete koristiti okruglu četku da biste dobili bob u stilu supermodela iz 90 – tih.

4.Dugi slojevi

 dugi slojevi
Sun bob sa slojevima koji poboljšavaju prirodnu teksturu i uklanjaju težinu je ultimativna frizura za gustu kosu koju nije potrebno preterano održavati. Ovakva bob varijanta funkcioniše na svim talasastim strukturama i može se i prirodno sušiti bez fena na vazduhu. Elegantno uokvirivanje lica i dugi slojevi daju ovoj kratkoj frizuri potrebnu strukturu i mekoću.

5.Blunt ili „tupi“ bob

 blunt bob
Ako želite kratku frizuru koja zahteva malo ili nimalo stilizovanja onda se odlučite za blunt ili tupi bob. Tupo šišanje podrazumeva jednako šišanje kose sa svih strana bez slojeva. Na taj način se obuzdava težina kose i sprečava njeno širenje tako da frizura deluje elegantno i uredno. Možete izabrati razdeljak na sredini kao i dužinu tik iznad ramena. Slobodno uz pomoć pegle napravite i blage talase koji će se savršeno uklopiti uz ovaj stil.

6.Kovrdžavi lob

 kovrdzavi lob
Ovde je tajna u dužini koja se kreće do ključne kosti. Kovrdže koje dosežu do ključne kosti izgledaju nonšarlantno i romantično. Kada je kosa duža ispod ramena pomera se njena prirodna težina na dole tako da izbegnemo taj trouglasti oblik koji se može videti kod kraćih, kovrdžavih bob frizura. Tajna je u slojevima sa kojima se stanjuje gusta kosa i daje joj se mekši i jednostavniji oblik koji nije potrebno previše održavati. Kovrdže je najbolje negovati adekvatnim uljima i maskama za kosu da bi bile meke i sjajne.