Makeup trendovi dolaze i prolaze, ali karmini nikada neće izgubiti tu moć da transformišu obučnu devojku u zanosnu lepoticu. Zato i Francuskinje, koje važe za dame od stila, od šminke najviše vole da koriste samo karmin i to u boji kože koji im daje mladalački i sveži izgled. Postoje različite tehnike nanošenja karmina kako intenzivnih tako i neutralnih boja. Međutim ove sezone su se izdvojili sledeći trendovi.
1.    Ombre usne
Ombre usne su u trendu već nekoliko sezona i zahvaljujući igri svetlosti i senki daju usnama puniji i sočniji izgled. Ova tehnika zahteva korišćenje dve nijanse karmina. Jedna se nanosi po  spoljašnjim uglovima  usana, a drugom se ispunjava unutrašnjost usana.  Obično važi pravilo da se tople nijanse nanose po konturama usana, a hladne u unutrašnjost. Za više informacija pogledajte naš članak „ Na koji način možete napraviti ombre usne“.


2.    Radikalna varijanta ombre usana
Ova tehnika nanošenja karmina je poznata i pod nazivom gradient usne. Za razliku od klasičnih ombre usana ovde izbor boja nije ograničen i uglavnom ima za cilj postizanje kontrasta. Na primer usne se namažu nijansom crvenog karmina, a onda se crnom olovkom uokvire uglovi usana. Mogu se koristiti i više nijansi karmina.


3.    Kako postići punije usne
Punije usne su u trendu tako da postoje i različite tehnike za njihovo postizanje. Najčešće se koristi trik sa konturisanjem. Za više informacija pogledajte naš članak „ Trikovi za punije usne“. Takođe šminkeri savetuju da izaberete sjajnije karmine jer će oni Vaše usne učiniti punijim. Zatim koristite olovku za usne koja odgovara nijansi karmina i to ako imate tanke usne olovku nanesite na spoljnu liniju usana, a ako su Vam usne debele onda po unutrašnjoj liniji usana. Najvažnije je da vodite računa o usnama i negujete ih sredstvima koja sadrže vazelin, vosak, biljna ulja, pantenol i vitamine A i E.


4.    Vampirske usne
Kao deo večernje i upadljive šminke već više sezona se koriste vampirske usne. One podrazumevaju upotrebu tamnijih nijansi karmina kao što su bordo, tamno roze, braon, ljubičasta. Za dramatičan efekat vampirskih usana krejonom iscrtajte liniju oko usana, a zatim namažite i usne istom bojom karmina kao što je i krejon. Svako može da savlada ove tehnike samo je potrebno da ih nekoliko puta ponovi kako bi se ruka opustila, a samim tim i  postigao  željeni cilj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име