Životne navike koje moramo promeniti da bismo mogli lakše da smršamo

Naučno je dokazano da 95% dijeta nije dalo rezultata zato što pojedinci nisu promenili neke svoje životne navike. Zato Vam predlažemo da pogledate koje životne navike bi trebalo odmah promeniti da biste mogli lakše da smršate i samim tim budete zadovoljni svojim izgledom i životom.

Jednom nedeljno napravite ručak bez mesa

Meso jeste neophodno u ishrani, ali ne treba preterivati. Stručnjaci savetuju da barem jednom nedeljno kuvate ručak bez mesa. Neka to bude ponedeljak. Umesto mesa opredelite se za neki obrok na bazi bademovog mleka koje se lakše vari i izuzetno je zdravo.

Što češće hodajte stepenicama

Ukoliko živite u zgradi umesto lifta birajte stepenice. Takođe ,ako imate stepenice u kući ne budite lenji i ne terajte decu da Vam nešto donesu odozgo već idite sami. Što više hodate uz i niz stepenice više ćete trošiti kalorija i lakše ćete mršaviti.

Jedite svesno i polako

Potrebno je 20 minuta da bi Vaš mozak registrovao da ste zadovoljni. To znači, ako osetite iznenadnu glad uzmite nešto da grickate, ali jedite svesno i žvaćite polako. Pratite svoje telo i odmah ćim Vam stomak prestane da govori da ste gladni, prestanite sa jelom. Zato je uvek poželjno imati neke zdrave grickalice u kući.

Uvek nosite zdrave grickalice sa sobom

Kao što smo već rekli, kad god osetite glad, a Van kuće ste ne kupujte šta Vam prvo padne pri ruci. Stavite integralne keksiće u torbu i nosite uvek sa sobom.

Nikada ne jedite ispred televizije

Svi volimo da se zavalimo u fotelje, gledamo omiljenu emisiju i nešto grickamo. To je veoma loša navika od koje se možemo nesvesno i najlakše ugojiti. Zato jedite samo u kuhinji. Na taj način unećete manje kalorija i nećete praviti mrvice po fotelji.

Ne jedite slatkiše direktno iz ambalaže

Ako kupujete slatkiše, keksiće i slične namirnice ne jedite ih direktno iz ambalaže već ih stavite u manju činiju. Na taj način ćete lakše kontrolisati unos kalorija iz tih namirnica.

Tražite vežbe na youtube

Kad god imate vremena potražite neke kvalitetne i ne mnogo teške vežbe ili ples na youtube i pokušajte da ih skinete. Ako se malo više potrudite sigurno ćete ih dobro uraditi. Preznojte se jer se i tako skidaju kilogrami

.
 Manje gledajte televiziju

Ne samo što nije dobro jesti ispred televizije nije zdravo ni mnogo gledati TV. Šta biste umesto toga mogli uraditi? Šetajte, sadite cveće, sredite kuću ili baštu, slikajte, čitajte knjige, spremite nešto novo i ukusno…

Pijte dosta vode

Mnogi od nas ne piju dovoljno vode u toku dana. Poželjno je da flašica sa vodom uvek bude pored nas kao podsetnik. Voda omogućuje bolje varenje hrane, poboljšava cirkulaciju i smanjuje nadimanje. Takođe može zavarati glad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име