Tokom hladnih zimskih dana postoji veliki broj proslava, slava kao i čarobna novogodišnja noč. Za sve ove zabave kao i za noćni provod potrebna je upadljivija šminka. Za razliku od letnjih pastelnih boja ove zime u načinu šminkanja dominiraju svetlucave metalik boje kao i jarke nijanse plave i ljubičaste boje.
1. Metalik boje
Metalik boje zlata, srebra i bronze su veliki hit ove sezone. Pored senke za oči nose se i metalik nokti kao i metalik ruž za usne. Za nešto žešči izgled uz metalik senku možete dodati crni ajlajner ili maskaru, izabrati odgovarajuću svečanu haljinu i uživati u provodu.

  1. Bujne trepavice
    Još jedan trend ove sezone su lažne trepavice. Međutim, većina žena nezna da ih namesti na adekvatan način. Zato treba kupovati kvalitetne trepavice i dobar lepak za njih. Pre nošenja poželjno je uhvatiti trepavice za krajeve i lagano ih olabaviti kako bi bile elastične a ne krute. Takođe ih izmerite i skratite jer ne smeju biti duže od oka. I na kraju prvo lepak stavite na trepavice, sačekajte 10-15 sekundi pa ih tek onda zalepite.

3. Ajlajner
Da biste postigli seksi zadimljen pogled ili smoky eyes biće Vam potreban ajlajner. Najbolje je crnim ajlajnerom uokviriti gornji kapak uz trepavice i donji kapak. Nakon toga nanesite senku i to u nekim tamnim nijansama. Međutim za lepe oči možete samo izvući liniju ajlajnerom preko gornjeg kapka i dodati krila. Ako imate velike oči onda ih možete suziti tako što izvučete liniju ajlajnerom i ispod oka.

  1. Sveže lice
    Vodite računa o svom licu jer je poželjno da izgleda sveže i zdravo. Zimi ga redovno hidrirajte odgovarajućim kremama. Pre šminkanja dodajte korektor i obavezno puder. Pre spavanja uvek skidajte šminku. Koristite senke koje po boji odgovaraju Vašim očima. Samo zdravo i negovano lice će sijati u punom stanju gde god da se nalazite.
  1. Upadljive boje
    Ako ste dovoljno odvažni i hrabri onda izaberite svetle i upadljive boje kao što su električno plava, zelena, žuta, roze, ljubičasta, narandžasta. Ove boje koristite za šminkanje očiju i usana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име