Ukoliko niste zadovoljni svojim telom i želite da smršate nije dovoljno samo držati dijetu već je potrebno baviti se fizičkom aktivnošću. Postoji nekoliko jednostavnih vežbi koje Vam mogu pomoći da ostvarite svoj cilj. Ove vežbe su veoma efikasne jer za relativno kratko vreme sagorevaju višak kalorija i odezbeđuju vitku liniju. Pogledajte o kojim je vežbama reč.
1. Preskakanje vijače
Kada ste poslednji put preskakali vijaču? Verovatno u detinjstvu. Vijača spada u jeftine i lako prenosive vežbe koje možete raditi bilo gde. Ova vežba je efikasnija od drugih jer sagori veliki broj kalorija u minuti. Preskakanje vijače može biti veoma zabavno naročito ako se radi u dobrom društvu.

Preskakanje vijače
2. Čučnjevi
Čučnjevi predstavljaju kompaktnu vežbu koja aktivira veliki broj mišića. Ova moćna vežba pored toga što spaljuje višak kalorija i jača telo oblikuje na pravi način Vaš stomak i zadnjicu. Možete je raditi bilo gde. Krenite sa pet čučnjeva, a onda postepeno povećavajte broj.

Čučnjevi
3. Sklekovi
Na žalost mnogi ljudi izbegavaju da rade sklekove jer je ovo jedna od težih vežbi. Međutim postoji više vrsta sklekova koji pokreću različite mišiće u ramenima i rukama. Počnite sa sklekovima koji podižu samo gornji deo tela, a onda vremenom podignite i ostatak tela. Veoma je bitno da sklekove radite na pravi način, da odmah podignete leđa kako biste izbegli povrede i bolove u leđima. Inače, ova vežba pored toga što sagoreva višak kalorija je dobra za srce i ceo kardiovaskularni sistem.

Sklekovi

4. Iskorak
Iskorak predstavlja pravu žensku vežbu koja aktivira mišiće obe noge i donjeg dela tela i na pravi način oblikuje stomak, zadnjicu, noge i donji deo leđa. U početku radite po pet iskoraka prvo sa jednom, a zatim sa drugo nogom. Tokom iskoraka stopala i kolena su okrenuta prema napred, a gornji deo tela mora da ostane uspravan tokom cele vežbe.

 Iskorak
5. Plivanje
Plivanje predstavlja veoma efikasnu vežbu koja donosi zapanjujuće rezultate. Pored toga što sagoreva višak kalorija i jača različitu grupu mišića ima i brojne zdravstvene beneficije. Smanjuje krvni pritisak, jača srce, povečava kondiciju, opušta i blagotvorno deluje na psihu.

Plivanje
6. Trčanje
Trčanje takođe ima velike prednosti. Jača kardiovaskularni sistem, oslobađa od stresa, smanjuje rizik od depresije, spaljuje suvišne kalorije i poboljšava opšte zdravstveno stanje organizma. Trčanjem se dolazi do jakih i zategnutih nogu koje samim tim izgledaju tanje. Dokazano je da trčanje poboljšava raspoloženje. Zato trčite kad god ste u mogućnosti.

Trčanje
7. Vožnja bicikla
Vožnja bicikla je divna vežba koja jača noge, ruke, leđa, podstiče srce da radi efikasnije i pomaže u mršavljenju. Najbolje bi bilo da bicikl postane Vaše prevozno sredstvo do mnogih mesta. Na taj način spajate lepo i korisno. Štedite novac i poboljšavate opšte zdravstveno stanje. Bicikl je poželjno voziti najmanje dva puta nedeljno.

Vožnja bicikla

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име