Ženske naočare za sunce su neizbežan modni detalj bez kojih se ne može zamisliti boravak na suncu tokom cele godine, a naročito leti kada imaju najveću zaštitnu ulogu. Kao što krema za sunčanje štiti kožu od štetnog ultravioletnog sunčevog zračenja, isto tako i ženske naočare za sunce štite oči. Zato su sastavni deo svake letnje odevne kombinacije.

Ovog leta nose se raznovrsni modeli tako da ima za svačiji ukus po nešto. Veoma je bitno i prilagoditi ih obliku lica. Pored klasičnih modela kao štu su aviator, mačkasti okvir i wayfarer stilova, za leto 2020 godine su dizajneri ponudili veliki broj modela u interesantnim bojama, neobičnim oblicima, od raznovrsnog materijala kao i sa trendi detaljima, tako da su ovi modeli sve samo ne dosadni i obični.

Investirajte u kupovinu kvalitetnijih i original modela jer optičari kažu da je opasno nositi nekvalitetne i loše kopije jer one uopše nemaju zaštitni efekat odnosno filtere  i samim tim propuštaju ultravioletna zračenja. Originali su takođe izdržljivi tako da ih možete nositi više sezona. Kažu da onaj koji je jednom nosio dobre i kvalitetne modele zna odlično da proceni šta je original a šta kopija. Ako probate u isto vreme original i kopiju primetićete prvo razliku u kvalitetu slike, a zatim i u kvalitetu okvira.

Neki brendovi su poznati po svom obliku okvira kao što su aviator i cat eye. Međutim boja stakla može biti različita, ali je bitno da prija oku. Zelena stakla su najprijatnija za oko. Međutim, poslednjih godina su u modi stakla u različitim bojama i nijansama. Tako da je boja stakla postala stvar vašeg ukusa. Ponuda je velika, ali vam ovoga puta predstavljamo četiri modela sunčanih naočara koje ćemo viđati svuda ovog leta.

Cat Eye ili mačkasti okvir

Mačkasti modeli se smatraju već sada klasikom koja nikada neće izaći iz mode. One su se vremenom modernizovale i prilagodile savremenim trendovima. Dolaze u različitim dezenima, oblicima, širinama. Ovog leta stilisti savetuju da izaberete uske i dugačke mačkaste okvire koji nisu baš najudobniji za nošenje, ali stilski izgledaju lepo i privlačno. Ovakvi okviri su idealni za žene sa okruglim, ovalnim, licem u obliku dijamanta, četvrtastim oblikom lica. Izaberite boju koja se vama sviđa, to može biti klasična crna, trendi crvena ili sa printom kornjače.

Aviator ženske naočare za sunce

Još jedan klasični model koji će se uvek nositi. Međutim, ne odgovara svakom obliku lica. Najlepše stoji četvrtastom, ovalnom i srcolikom obliku lica. U retro je fazonu, paznate ličnosti ih obožavaju i uvek izgledaju kul i trendi bez obzira na odevnu kombinaciju. Zanimljivi su i aviator modeli sa staklom koji ima efekat ogledala i u boji je  poput žute ili crvene. Aviator ili Ray Ban su prevashodno bile namenjene da zaštite oči od štetnog sunčevog zračenja jer znače ( ray – zrak, ban – blokiranje). Zbog toga se aviator modeli smatraju i najboljim i najkvalitetnijim izborom za leto. Zato ih treba  kupovati u originalu.

Okrugle, oversized ženske naočare za sunce

Ako vam odgovaraju veliki i okrugli stilovi onda ih obavezno nabavite jer su ove godine veliki trend. Mogu imati deblji okvir sa printom ili tanji metalni u retro stilu. Izaberite upadljive modele u vintage stilu sa crnim staklima i tankim metalnim okvirom. Ultra moderno i mladalački deluju i oni modeli sa debljim ramom u crno belom printu. Savršeni dodatak vašim letnjim odevnim kombinacijama su i veliki okrugli stilovi sa roze staklima odnosno sa efektom ogledala.Najlepše stoje ovalnom licu.

Geometrijski oblici

Veliki hit ovog leta jesu i razni geometrijski oblici, pravougaonici, kvadrati, modeli šestougaonog oblika. Naočare mogu biti sa oversized okvirom ili klasične veličine. Takođe, su ili sa metalnim ili plastičnim ramom, često je staklo u boji odnosno ima takozvani efekat ogledala. Ovi modeli se mogu smatrati futurističkim, ali su u stvari modernizovana verzija retro stila. Svaki model pre kupovine treba probati da biste pronašli onaj koji vam najbolje pristaje ne samo po obliku lica već i po stilu života i karakternim osobinama. Dobar model bi trebalo da bude vaš lični pečat. Da vam daje određenu dozu mističnosti i elegancije, ali i šik trendi izgled kada je to potrebno.