Šešir je nekada bio sastavni deo letnje odevne kombinacije i služio je pre svaga za zaštitu od sunca. Međutim poslednjih nekoliko sezona šeširi su postali veliki hit tako da se nose u svim godišnjim dobima. Takođe mnogi modni kreatori smatraju da izgled jedne dame nije potpun bez šešira.
Danas postoji veliki izbor raznovrsnih šešira tako da svaka dama može da pronađe onaj koji joj najbolje stoji i pritom se uklapa uz  njenu garderobu. Šešir se može lepo uklopiti uz kraće jakne, školske torbe, patike, kapute, čizme iznad kolena, mini suknje, visoke potpetice, farmerice, džempere, tunike. Takođe i uz šalove, marame, rukavice, krzno.  Možete ga nositi svuda kako u formalnim tako i u neformalnim prilikama.
Ako se odlučite za crni šešir onda ga lako možete uklopiti uz ostalu garderobu. Takođe jedan isti šešir možete uz različitu garderobu nositi i na posao i u provod i uvek izgledati originalno i drugačije. Ako se odlučite da Vam šešir bude u bordo boji koja je u trendu ove sezone onda ga uparite uz bordo cipele ili tašnu.
Postoji bezbroj kombinacija sa šeširima. Ali ipak obratite pažnju kada ga kupujete na materijal od kog je napravljen jer treba čvrsto da Vam stoji na glavi. Takođe obod šešira ne bi trebalo da prelazi širinu Vaših ramena. Zato ga prvo u prodavnici probajte i to ispred ogledala u kojem ćete moći da ga odmerite u odnosu na ramena. Šešir treba da odgovara i Vašem obliku lica. Ovalnom licu lepo stoje svi oblici šešira dok kaubojski šešir najlepše stoji na okruglom licu. Za četvrtasto lice se preporučuje šešir sa oštrim obodom, dok uski obod ide uz srcoliko lice. Duguljasto lice treba vizuelno skratiti i zato su za njega najbolji klasični panama šeširi. Posle ovih napomena preporučujemo Vam da pogledate na koje sve načine možete nositi šešire ove jeseni i zime.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име